fbpx

Παναθηναϊκός-Βόλος 0-0: Κρατά μόνο το δεύτερο ημίχρονο – Όαση ο Τσέριν!

Παναθηναϊκός-Βόλος 0-0: Κρατά μόνο το δεύτερο ημίχρονο – Όαση ο Τσέριν!

Τρία στα τέσσερα φιλικά πλέον είχαν ίδιο σκορ (0-0) για τον Παναθηναϊκό που είδε τους νέους Τσέριν-Μάγκνουσον να έχουν καλή απόδοση αλλά συνολικά το τριφύλλι να μην παίρνει τον βαθμό ετοιμότητας που θέλει 10 μέρες πριν το πρώτο ευρωπαϊκό του ματς. Πολύ καλός ο Βόλος, είχε σημαντικές ευκαιρίες.

Το τριφύλλι παρουσίασε δύο πρόσωπα στο φιλικό με τον Βόλο στη Λεωφόρο, όπου το σκορ παρέμεινε στο 0-0 μέχρι το τέλος. Στο πρώτο ημίχρονο οι πράσινοι παίζοντας με σύστημα 4-2-3-1 είχαν μια ανούσια κατοχή ενώ δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Βόλου. 

Από την άλλη η είσοδος του Τσέριν και η αλλαγή του συστήματος έκανε τον Παναθηναϊκό πιο απειλητικό,οι πράσινοι έπαιξαν πιο όμορφο ποδόσφαιρο, αλλά για τρίτο από τα τέσσερα φιλικά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Θετικό το πρόσημο και για τον Μάγκνουσον, ο οποίος έδειξε ότι είναι πολύ καλός και με την μπάλα στα πόδια.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσε τον Βόλο ψηλά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει τόσο απειλητικός. Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους ήρθε στο 4ο λεπτό του αγώνα. Ο Μάγκνουσον έκανε μια υπέροχη πάσα στον Χουάνκαρ, αυτός έκανε το γύρισμα, αλλά το σουτ του Καρλίτος πέρασε εκτός εστίας.

Πίεση ψηλά, αλλά και ανούσια κατοχή

Οι πράσινοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Βόλου, με τις στημένες φάσεις να είναι ο μοναδικός τρόπος που προσπαθούσαν να απειλήσουν.

Στο 21ο λεπτό του αγώνα ο Αλεξανδρόπουλος βρήκε τον Παλάσιος με ωραία μπαλιά, έκανε καλή σέντρα, αλλά ο Καρλίτος δεν μπόρεσε να βγει πρώτος στην μπάλα και να απειλήσει την εστία του Κλέιμαν. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τον Βόλο να ανεβάζει στροφές μετά το 30ο λεπτό του αγώνα και να γίνεται απειλητικός.

Ανέβασε στροφές ο Βόλος, «κράτησε» το μηδέν ο Μπρινιόλι

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Παλάσιος έκανε την λάθος πάσα, ο Βόλος έφυγε στην αντεπίθεση, με τον Φαν Βερτ να μπαίνει μέσα στην περιοχή, να σουτάρει και τον Μπρινιόλι να του λέει «όχι». Στην επαναφορά ο Ιταλός έκανε μια σπουδαία επέμβαση, καθώς μπλόκαρε από κοντά το σουτ του Φερνάντες. Οι πράσινοι φαινόταν ότι είχαν χάσει την συγκέντρωσή τους και οι φιλοξενούμενοι γίνονταν όλο και πιο απειλητικοί.

Στο 44΄ ο Φερνάντες έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Παναθηναϊκού από τα δεξιά, με το σουτ να το βγάζει με δυσκολία ο Μπρινιόλι. Από το κόρνερ αυτό μάλιστα προήλθε και η καλύτερη στιγμή του Βόλου. Για την ακρίβεια οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα, με την κεφαλιά του Φαν Βερτ να σταματάει στο δοκάρι.

Άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3 ο Παναθηναϊκός και έγινε απειλητικός

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε εκτός τον Καρλίτος και έβαλε στην θέση του τον Τσέριν. Κάπως έτσι άλλαξες και το σύστημα της ομάδας σε 4-3-3. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Χουάνκαρ να φεύγει από αριστερά, αλλά να καθυστερεί και την ευκαιρία να χάνεται.

Μόλις επτά λεπτά αργότερα, μετά από κόρνερ του Αϊτόρ, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά από πολύ κοντά, με τον Κλέιμαν να διώχνει σωτήρια για την ομάδα του. Το τριφύλλι με την αλλαγή του συστήματος, άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός. Στο 55ο λεπτό ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, με την άμυνα του Βόλου να μην μπορεί να διώξει, αλλά και τους Ιωαννίδη – Αλεξανδρόπουλο να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Δοκάρι ο Ιωαννίδης, άλλη ομάδα με Τσέριν ο Παναθηναϊκός

Η μεγαλύτερη φάση μέχρι εκείνο το σημείο ήρθε στο 58ο λεπτό. Παλάσιος και Αλεξανδρόπουλος άλλαξαν ωραία την μπάλα, με τον Ιωαννίδη να βγαίνει πρώτος, αλλά το σουτ του να καταλήγει στο δοκάρι. Ο Άνταμ Τσέριν με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο βοήθησε τα μέγιστα, ώστε να αλλάξει η εικόνα του τριφυλλιού και στο 62ο λεπτό πήγε να σκοράρει μάλιστα. Συγκεκριμένα, έκανε μια υπέροχη προσποίηση, αλλά το σουτ του σταμάτησε ο Κλέιμαν.

Παρά τις πολλές αλλαγές ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να γίνεται απειλητικός. Στο 71ο λεπτό του αγώνα ο Βαγιαννίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αυτή βρήκε στον Καμπετσή, στρώθηκε στον Αϊτόρ, ο οποίος από κοντά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Κλέιμαν. 

Στα τελευταία του αγώνα και με τις αρκετές αλλαγές, το τριφύλλι αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα μεσοαμυντικά, με τον Τσέλιο στο 78ο λεπτό να αστοχεί από κοντά. Το σκορ παρέμεινε 0-0 μέχρι το τέλος με τους πράσινους να μην μπορούν να σκοράρουν γι΄ άλλο ένα φιλικό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι (65′ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (65′ Σάντσες), Σένκεφελντ (65′ Πούγγουρας), Μάγκνουσον (65′ Σάρλια), Χουάνκαρ (65′ Γκάνεα), Αλεξανδρόπουλος (65′ Βαγιαννίδης), Πέρεθ (78′ Ηλιάδης), Καρλίτος (46′ Τσέριν), Αϊτόρ (78′ Σαρδέλης), Παλάσιος (78′ Φρόκου), Ιωαννίδης (65′ Καμπετσής).

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Γιούχα, Εσκοβάλ, Μεταξάς, Λούνα (78′ Λυμπεράκης), Μπαριέντος, Σιέλης, Ταχάτος (85′ Ουντρεάγκο), Μεθκίδα, Φερνάντες (85′ Παπαθανασίου), Φαν Φερτ (78′ Σταμένκοβιτς)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο