fbpx

Σλάβια Πράγας: Το προφίλ της υποψήφιας αντιπάλου του Παναθηναϊκού

Σλάβια Πράγας: Το προφίλ της υποψήφιας αντιπάλου του Παναθηναϊκού

Η κληρωτίδα έβγαλε το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι στην επιστροφή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, θα έρθουν αντιμέτωποι με την Σλάβια Πράγας,όπως όλα δείχνουν. Η ομάδα από την Τσεχία στον 2ο προκριματικό γύρο θα αντιμετωπίσει την Σεντ Τζόζεφς από το Γιβραλτάρ.

Σλάβια Πράγας

Η Σλάβια Πράγας είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες στην Τσεχία. Συγκεκριμένα ιδρύθηκε πριν από 130 χρόνια και τα χρώματα που έχει ως σήμα κατατεθέν είναι το κόκκινο και το άσπρο.

Η έδρα

Έδρα της είναι το «Σινόμπο», που χωράει συνολικά 20.800 θεατές και είναι η νέα έδρα της Σλάβια Πράγας από το 2008.

Ο προπονητής

Παράλληλα, προπονητής της ομάδας είναι από το 2017 ο Γίντριχ Τρπισόφσκι. Με τον Τριπσόσκι στον πάγκο της μετράει τρία πρωταθλήματα, με το τελευταίο να είναι τη σεζόν 2020/21, ενώ έχει κατακτήσει και τρία κύπελλα το 2018, το 2019 και το 2020.

Τα αστέρια της ομάδας

Το μεγάλο αστέρι της Σλάβια Πράγας είναι ο Νιγηριανός εξτρέμ, Πέτερ Ολαγίνκα. Ο Νιγηριανός την περασμένη σεζόν σε 40 συμμετοχές πέτυχε 11 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ.

Επιπρόσθετα, επάξια δίπλα του στέκονται  οι διεθνείς με τη Σλοβακία Στάνισλαβ Τεντλ (σέντερ φορ) και Οντρέι Λινγκρ (μέσος).

Την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο απέκτησε έναντι του ποσού των 1.2 εκατ. ευρώ τον Εντουάρντο Σάντος, αλλά και τον Έβερτον από την Μπλάντα Μπόλεσλαβ.

Το τριφύλλι απέναντι στη Σλάβια Πράγας μετράει δύο νίκες το 2001. Η μία με 1-0 στη Λεωφόρο και η άλλη με 2-1 εκτός έδρας στην Πράγα.

Η Σλάβια  είναι μία ομάδα που έχει χτίσει χρόνια έναν κορμό και έχει έναν προπονητή για 5 συναπτές σεζόν στον πάγκο της. Παράλληλα και σύμφωνα με το transfermarkt η αξία του ρόστερ φτάνει τα 60,5 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη το απόλυτο αουτσάιντερ για να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός είναι η Σεντ Τζότζεφς. Η ομάδα από το Γιβραλτάρ τερμάτισε στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της πέρυσι. Έχει κατακτήσει μόλις μια φορά το πρωτάθλημα στο Γιβραλτάρ ενώ μετράει 10 κύπελλα. Επιπρόσθετα, ιδρύθηκε το 1912 και το γήπεδο «Βικτόρια» που αγωνίζεται μετράει μόλις 2000 θέσεις. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που κατάφερε να πάρει την πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο