fbpx

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός (vid)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ (1-0, Αϊτόρ 34’) και στέφθηκε για 19η φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος Ελλάδας. 

Ο 80ός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο είχε πράσινο χρώμα σε γκρίζο φόντο. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής επιστρέφοντας στους τίτλους μετά από οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα τη σεζόν 2013-14. Μάλιστα, και εκείνη τη χρονιά είχε κατακτήσει το Κύπελλο στο ΟΑΚΑ απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπως συνέβη και φέτος. 

Έκλεψε την παράσταση η Ζοζεφίν πριν τη σέντρα του τελικού

Το ΟΑΚΑ είχε φορέσει από νωρίς τα γιορτινά του για να υποδεχθεί τους δύο φιναλίστ, ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα επιθυμούσαν οι διοργανωτές και όλος ο φίλαθλος κόσμος του ποδοσφαίρου. Λόγω επεισοδίων καθυστέρησε η έναρξη του αγώνα για 30 λεπτά, ενώ μετά το «χρυσό» γκολ του Αϊτόρ στο 34’ υπήρξε ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα ο Ματέου Λαόθ να διακόψει για αρκετή ώρα την αναμέτρηση. 

MVP του τελικού ο Αϊτόρ

Σέντρα μέχρι τη διακοπή

Η καθυστερημένη έναρξη και το άγχος του τελικού έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εικόνα του αγώνα στα πρώτα 28. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να διαφυλάξουν το μηδέν στα μετόπισθεν χωρίς να ρισκάρουν, για αυτό και το μπλοκάκι με τις αξιόλογες φάσεις σε αυτό το διάστημα, έμεινε άδειο. Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο του αγώνα ο Βιεϊρίνια στην προσπάθεια του να διώξει βρήκε στο κεφάλι τον Γκατσίνοβιτς και μετά από έλεγχο στο VAR ο Λαόθ καταλόγισε πέναλτι.

Ο Αϊτόρ στο 34’ εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών και έβαλε τους «πράσινους» οδηγούς στο σκορ. Στους πανηγυρισμούς ο σκόρερ δέχθηκε μία πέτρα στο χέρι και στη συνέχεια ακολούθησε ένταση μεταξύ των δύο πάγκων. Ο Λαόθ διέκοψε το ματς και με τη επιστροφή είδαμε καλύτερο θέαμα. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους οι δύο φιναλίστ είχαν από μία καλή στιγμή για να σκοράρουν, αλλά ο Ιωαννίδης και ο Άκπομ σπατάλησαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. 

Πίεσε, άλλα άντεξε

Το δεύτερο 45λεπτο είχε περισσότερη δράση, περισσότερη τακτική και λιγότερα γκολ. Ο Γκατσίνοβιτς στο 47’ θα μπορούσε να είχε δώσει αέρα δύο τερμάτων στον Παναθηναϊκό, όμως αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση και κυνήγησε την ισοφάριση, με τον Αουγκούστο να μην καταφέρνει να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες.

Σωτήρια προβολή του Κώτσιρα στην κεφαλιά του Σβαμπ

Στο 58’ ο Μπίσεσβαρ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Πέρεθ, ενώ στο 79’ ο Κώτσιρας με προβολή πάνω στη γραμμή, έσωσε την ομάδα του από την ισοφάριση και στέρησε παράλληλα το γκολ από τον Σβαμπ. Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ πίεσε ακόμα περισσότερο, αλλά ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ισπανού ρέφερι. 

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (68’ Κουρμπέλης), Πέρεθ, Παλάσιος (93’ Σάρλια), Γκατσίνοβιτς (76’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (75’ Καρλίτος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ Σίντλεϊ), Αουγκούστο (52’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62’ Μίτριτσα), Άκπομ (67’ Τσόλακ).

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο