fbpx

Το κοινό επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα eSailing

Το κοινό επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα eSailing

Παρουσία κοινού θα διαγωνιστούν οι 10 ιστιοπλόοι στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος eSailing που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα στο Αλικάντε της Ισπανίας διεκδικώντας και το έπαθλο των 10.000 δολαρίων.

 Συνολικά 40 ήταν οι συμμετοχές στα ημιτελικά του Οκτωβρίου με τους 10 κορυφαίους να μένουν στη μάχη για τον τίτλο, μία μάχη που θα διεξαχθεί στις 7 Ιανουαρίου, παρουσία κοινού αλλά και με τους ιστιοπλόους να αναμετρώνται ο ένας δίπλα στον άλλον για πρώτη φορά από το 2019.

 Ο νικητής θα αναδειχθεί μετά τους αγώνες που θα δουν τη χρήση σκαφών Star, Nacra 1, Laser, J70, 49er και F50. Ο τελικός αγώνας μεταλλίων όπου ο νικητής τα παίρνει όλα θα γίνει με J70 και με διπλούς βαθμούς. Φαβορί θεωρούνται οι Γάλλοι Αλεξάντρ Κοβαλσκί, γνωστός ως TRAP-AlexK, μαζί με τον Γκαετάν ντε Κατ, τον gadek, οι οποίοι πήραν πρόσφατα το Κύπελλο Εθνών.

 Παρών θα είναι και ένας από τους υποψήφιους για τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς στην αληθινή ιστιοπλοϊα, ο Ολλανδός Μπαρτ Λάμπριεξ όπως και ο πρώην πρωταθλητής του κυπέλλου εθνών, ο Άρθουρ Φάρλεϊ από τη Μεγάλη Βρετανία. Η δράση θα διεξαχθεί στο αγωνιστικό χωριό του Ocean Race παράλληλα με τον αγώνα που θα περάσει από εκεί για το πρώτο σκέλος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα e-Sports