fbpx

Παρουσία στο πρόγραμμα των Αγώνων Νέων Ανατολικής Ασίας το 2023

Παρουσία στο πρόγραμμα των Αγώνων Νέων Ανατολικής Ασίας το 2023

Τα Esports θα έχουν παρουσία στο πρόγραμμα των Αγώνων Νέων Ανατολικής Ασίας του 2023 στο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας με την συμμετοχή περισσότερων από 1,500 αθλητών.

 Η ανακοίνωση ακολουθεί την υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ της ασιατικής ομοσπονδίας ηλεκτρονικού αθλητισμού και της οργανωτικής επιτροπής με τον πρόεδρο της πρώτης, τον Κένεθ Φοκ, να δηλώνει: «Ευχαριστούμε την οργανωτική επιτροπή και την εθνική Ολυμπιακή επιτροπή της Μογγολίας για την στήριξη και την απόφαση να συμπεριλάβουν τα esports ως ένα από τα επίσημα αθλήματα μεταλλίων. Πιστεύω ότι κάνουμε μεγάλα βήματα στο να ανοίξουμε ένα δρόμο για τις νέες και μελλοντικές γενιές ώστε να μάθουν και να εξελιχθούν στα esports σε ένα διεθνές και Ολυμπιακό περιβάλλον».

 Το μνημόνιο κατανόησης υπόγραψε για λογαριασμό της ασιατικής ομοσπονδίας ο γενικός διευθυντής Σεμπάστιαν Λάου και από την πλευρά της οργανωτικής επιτροπής η εκτελεστική διευθύντρια, Μπουγιαντελγκέρ Πελτζέε με τη δεύτερη να δηλώνει: «Ο λόγος που επιλέξαμε αυτό το άθλημα είναι ότι πρόκειται για ένα νέο είδος, το οποίο μεγαλώνει γρήγορα μεταξύ παιδιών και νέων στην εποχή της τεχνολογίας».

 Τα Esports έχουν παράδοση να βρίσκονται στο πρόγραμμα  διοργανώσεων στην Ασία, καθώς το 2017 και το 2021 ήταν στους ασιατικούς αγώνες μεικτών πολεμικών τεχνών, στους Ασιατικούς Αγώνες του 2018 και στους αγώνες Νότιας Ανατολικής Ασίας το 2019 και το 2021. Τα Esports θα έχουν παρουσία και μετάλλια στους Ασιατικούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Χανγκζού της Κίνας το διάστημα 23 Σεπτεμβρίου με 8 Οκτωβρίου 2023.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα e-Sports