fbpx

Ντεμπούτο στους Ασιατικούς Αγώνες του 2023

Ντεμπούτο στους Ασιατικούς Αγώνες του 2023

Τα eSports θα βρίσκονται στο πρόγραμμα των Ασιατικών Αγώνων το 2023 στη Χανγκζού της Κίνας με τους ειδικούς, τους διοργανωτές αλλά και τους παίκτες να συνεδριάζουν για την αυξανόμενη δημοτικότητα. Οι Ασιατικοί Αγώνες είχαν αρχικά οριστεί να διεξαχθούν φέτος ωστόσο μετατέθηκαν για την περίοδο μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου 2023 εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανησυχίας που επικρατεί στην Κίνα για την πανδημία του κορονοϊού.

 Tα eSports έκαναν την εμφάνισή τους σε επίπεδο επίδειξη στην προηγούμενη διοργάνωση, στην Τζακάρτα της Ινδονησίας το 2018 και στη διοργάνωση του 2023 θα έχει οκτώ κατηγορίες που θα απονεμηθούν μετάλλια. Ο αντιπρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας (GEF) Βέι Τζιζόνγκ δήλωσε ότι η αύξηση στην απήχηση που έχουν τα eSports είχαν ως αποτέλεσμα την προσθήκη στο πρόγραμμα των Ασιατικών Αγώνων.

 Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή βοήθησε στην περαιτέρω εξέλιξη των εικονικών αθλημάτων μέσω της δημιουργίας του Ολυμπιακού Virtual Series αν και ο πρόεδρος Τόμας Μπαχ έχει δηλώσει ότι παιχνίδια που δοξάζεται ή είναι αποδεκτή η βία δεν θα είναι ευπρόσδεκτα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα e-Sports