fbpx

Η ιστορία του Billy the Kid που έγινε βιβλίο και ταινία…

billy the kid

Ο Billy the Kid, γνωστός και ως Henry McCarty, ήταν ένας από τους πιο διάσημους εγκληματίες και πιστολέρο της Άγριας Δύσης. Ο Billy the Kid γεννήθηκε σαν σήμερα το 1859 στη Νέα Υόρκη και μετανάστευσε με τους γονείς του στο Κάνσας όταν ήταν παιδί.

Ισχυρίστηκε ότι σκότωσε 21 άνδρες, αν και το πραγματικό νούμερο είναι πιθανόν να είναι λιγότερο από 10. Πολέμησε στον Πόλεμο της Lincoln County στο Νέο Μεξικό, κατά τη διάρκεια του οποίου φέρεται να διέπραξε τρεις φόνους. Στην ηλικία των 21 ετών, ο Billy the Kid σκοτώθηκε από τον σερίφη Pat Garrett. Συγκεκριμένα, έφυγε από τη ζωή στις 14 Ιουλίου του 1881.

Ο McCarty ήταν γνωστός για την ανεξάρτητη προσωπικότητά του και την αγάπη του για την ελευθερία. Ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε με τους δικούς του όρους, ανεξάρτητα από τις συνέπειες.

Από μικρός στην παρανομία

Η πρώτη του σύλληψη ήταν για κλοπή τροφίμων, σε ηλικία 16 ετών, στα τέλη του 1875. Δέκα ημέρες αργότερα, λήστεψε ένα κινεζικό πλυντήριο και συνελήφθη και πάλι, αλλά διέφυγε λίγο αργότερα.

Διέφυγε από την επικράτεια του Νέου Μεξικού στη γειτονική επικράτεια της Αριζόνα, γεγονός που τον κατέστησε τόσο παράνομο όσο και ομοσπονδιακό φυγά. Το 1877, ο McCarty άρχισε να αποκαλεί τον εαυτό του ως “William H. Bonney”.

Δύο διαφορετικές εκδοχές μιας αφίσας καταζητούμενων με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 1875, τον αναφέρουν ως “Wm. Wright, γνωστότερος ως Billy the Kid.” Dολοφόνησε έναν σιδερά κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης τον Αύγουστο του 1877. O McCarty έγινε καταζητούμενος στην Αριζόνα και επέστρεψε στο Νέο Μεξικό, όπου εντάχθηκε σε μια ομάδα που έκλεβε ζώα.

Έγινε γνωστός στην περιοχή όταν πήρε μέρος στον πόλεμο της κομητείας Λίνκολν το 1878. Ο McCarty και δύο άλλοι Regulators κατηγορήθηκαν αργότερα για τη δολοφονία τριών ανδρών, συμπεριλαμβανομένου του σερίφη της κομητείας Lincoln, William J. Brady.

Επίσης, και έναν από τους βοηθούς του. Η φήμη του McCarty μεγάλωσε τον Δεκέμβριο του 1880, όταν η εφημερίδα Las Vegas Gazette στο Λας Βέγκας του Νέου Μεξικού και η εφημερίδα The Sun στη Νέα Υόρκη δημοσίευσαν ιστορίες για τα εγκλήματά του.

Τον σταμάτησε ο Σερίφης Garrett

Ο σερίφης Pat Garrett συνέλαβε τον McCarty τον Δεκέμβριο. Τον Απρίλιο του 1881, ο McCarty δικάστηκε για τη δολοφονία του Brady και καταδικάστηκε σε απαγχονισμό τον Μάιο του ίδιου έτους.

Απέδρασε από τη φυλακή στις 28 Απριλίου, σκοτώνοντας δύο βοηθούς του σερίφη και διαφεύγοντας τη σύλληψη για περισσότερους από δύο μήνες. Ο Garrett πυροβόλησε και σκότωσε τον McCarty, ηλικίας 21 ετών, στο Fort Sumner στις 14 Ιουλίου 1881.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, οι θρύλοι ότι ο McCarty είχε επιζήσει, αυξήθηκαν και πολλοί άνδρες ισχυρίστηκαν ότι ήταν αυτός. Ο Billy the Kid παραμένει μια από τις πιο διαβόητες φιγούρες της εποχής.

Σήμερα, ο Billy the Kid παραμένει ένα από τα πιο διάσημα ονόματα της Άγριας Δύσης. Η ζωή του έχει αποτελέσει θέμα πολλών ταινιών και βιβλίων. Η ιστορία του συνεχίζει να εμπνέει και να συναρπάζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία του Billy the Kid θα συνεχίσει να ζει για πολλές γενιές.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Επικαιρότητα