fbpx

Ένταση στη δίκη για το θάνατο του Αλκη, το κοινό φώναζε «δολοφόνοι» για τους κατηγορούμενους

Ένταση στη δίκη για το θάνατο του Αλκη, το κοινό φώναζε «δολοφόνοι» για τους κατηγορούμενους

Όταν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην αίθουσα επικράτησε μεγάλη ένταση και μερίδα από τους παρευρισκόμενους φώναξε «δολοφόνοι – δολοφόνοι» και «ισόβια»!

Δύο άτομα που προφανώς ήταν φίλαθλοι του Αρη σήκωσαν πλακάτ που έγραφε «δικαιοσύνη στον Άλκη», ενώ κάποιοι άλλοι έβρισαν τους κατηγορούμενους, αλλά και τους συγγενείς τους. Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση της αστυνομίας για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Από τον περασμένο Ιανουάριο έγιναν 47 συνεδριάσεις, εξετάστηκαν περισσότεροι από 75 μάρτυρες (κατηγορίας και υπεράσπισης), αναγνώστηκαν περί τα 300 έγγραφα και απολογήθηκαν οι κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους στο έγκλημα. Στην συνέχεια η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάπα έκανε την πρόταση της, ζητώντας την ένοχη για όλους τους κατηγορούμενους και έκανε λόγο για «επίθεση οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων». Στον επίλογο της πρότασης της είπε ότι «λυπάμαι πραγματικά, έχουμε 12 νέα παιδιά που ήταν στο χέρι τους να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο στη ζωή τους και όχι το σκοτάδι. Σε έναν “ανορθόδοξο πόλεμο” η νίκη σημαίνει καταδίκη». Επί της εισαγγελικής πρότασης τοποθετήθηκαν στη συνέχεια, διαδοχικά, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, με τους τελευταίους να επιχειρούν να αντικρούσουν το βαρύτατο κατηγορητήριο, το οποίο αντιμετωπίζουν οι εντολείς τους.

Όπως είχε τονίσει η κ. Κλιάπα, ο πρώτος κατηγορούμενος ως αρχηγός, τους υπέδειξε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τη δολοφονική επίθεση και εκείνοι σαν καλοί και πιστοί στρατιώτες το ακολούθησαν, γνωρίζοντας πολύ καλά πως πήγαιναν για να σκοτώσουν. «Είχαν ένα οπλοστάσιο για να επιτεθούν όλοι μαζί και να αφαιρέσουν τις ζωές των εχθρών τους», ανέφερε και συνέχισε: «Ο πρώτος κατηγορούμενος γνώριζε απόλυτα τι έκανε, είχε σκεφτεί κάθε λεπτομέρεια και λειτούργησε σαν εκτελεστής. Όλοι τους ήταν αποφασισμένοι και αμετανόητοι, τους είχε κυριεύσει η εκδίκηση».

Σε ότι αφορά στη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, η εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι έγινε σε δύο «ημίχρονα», με τους «στρατιώτες» να ακολουθούν τις εντολές του αρχηγού, δηλαδή του πρώτου κατηγορουμένου. «Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ο αιφνιδιασμός, η περικύκλωση και η επίθεση, ενώ μετά από νόημα του αρχηγού, ακολούθησε το δεύτερο ημίχρονο με τη σύμπραξη, με σκοπό να αποτελειώσουν τον αποδυναμωμένο εχθρό».

Η τελική επίθεση έγινε όταν τα θύματα είπαν τι ομάδα είναι. «Τότε άναψε το πράσινο φως και ξεκίνησε η επίθεση. Επικρατεί ένα χάος, επιτέθηκαν βουβά, ψυχρά και ανελέητα με σαφή ανθρωποκτόνο δόλο. Η πρώτη ομάδα έπρεπε να καταφέρει να τους υποτάξει ώστε να έρθουν οι άλλοι τέσσερις και να αποτελειώσουν τα θύματά τους».

Η κ. Κλιάμπα είχε πει, ακόμη, πως οι κατηγορούμενοι σημάδευαν με τα όπλα τους, όπως το δρεπάνι και τα μαχαίρι, σε συγκεκριμένα σημεία όπως η μηριαία αρτηρία, θέλοντας να σκοτώσουν τα θύματά τους και όχι να τους προκαλέσουν απλά σωματικές βλάβες.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Επικαιρότητα