fbpx

Η «καταραμένη» κοιλάδα των Τεμπών

Η «καταραμένη» κοιλάδα των Τεμπών

Με τι κουράγιο να πεις «καλό μήνα» ή έστω «καλημέρα»; Πώς να μιλήσεις για μπάλα, μετά την ανείπωτη τραγωδία με την σύγκρουση τρένων τα μεσάνυχτα στα Τέμπη;

Εικόνες τραγικές, συγκλονιστικές, που δύσκολα βάζει ο νους και αυτό που εξοργίζει περισσότερο από όλα, είναι ότι σιγά-σιγά αποκαλύπτονται ευθύνες ανεύθυνων που γίνονται μπαλάκι από τη μια πλευρά στην άλλη. Ομως αυτό είναι μια άλλη τραγική κουβέντα…

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά χτύπησε πάλι η… κατάρα των Τεμπών. Κι αυτό γιατί είναι η 3η φορά από το 1999 έως σήμερα, που στην ίδια περιοχή θρηνούμε αδικοχαμένες ψυχές, με την μαύρη λίστα να έχει φθάσει συνολικά –για την ώρα- τους 59 νεκρούς. Να θυμίσουμε ότι προηγήθηκαν:

-Εξι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ξεψύχησαν μέσα στα συντρίμμια του διώροφου λεωφορείου που μετέφερε πίσω στη Θεσσαλονίκη 75 οπαδούς του «δικεφάλου», τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου 1999, μετά από τροχαίο δυστύχημα στο 380ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Ο οδηγός του πούλμαν λίγο πριν από την είσοδο στην κοιλάδα των Τεμπών, προσπάθησε να προσπεράσει ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγάκι.

Από τα συντρίμμια του διώροφου λεωφορείου ανασύρθηκαν νεκροί ο Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20 χρόνων, ο Δημήτρης Ανδρεαδάκης 25, η Χριστίνα Τζιόβα 18, ο Αναστάσιος Θέμελης 19, ο Γιώργιος Γκανάτσιος 21 και ο Κυριάκος Λαζαρίδης 17 χρόνων.

Ο 68χρονος οδηγός του φορτηγού Αστέριος Αγκζιώτης ήταν και αυτός νεκρός. Το πούλμαν επέστρεψε στη συμπρωτεύουσα μετά από αγώνα Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

-Στις 19.30 της 13ης Απριλίου 2003, ημέρα Κυριακή, στην κοιλάδα των Τεμπών, 21 μαθητές που επέστρεφαν στο Μακροχώρι Ημαθίας από σχολική εκδρομή στην Αθήνα χάνουν τη ζωή τους σε ένα από τα πιο τρομακτικά τροχαία δυστυχήματα που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.

Το πούλμαν κινείτο με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη και στο αντίθετο ρεύμα ένα φορτηγό που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα του Έβρου.

Ο οδηγός έχασε ξαφνικά τον έλεγχό του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο. Από τη μοιραία σύγκρουση σκοτώθηκαν 21 μαθητές και τραυματίστηκαν άλλοι 9.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Επικαιρότητα