fbpx

Παγκόσμιο Κύπελλο Ορεινού: Το καλεντάρι του 2023

Παγκόσμιο Κύπελλο Ορεινού: Το καλεντάρι του 2023

Συνολικά 17 αγώνες σε 11 διοργανώσεις σε οκτώ χώρες περιλαμβάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ορεινού Τρεξίματος Valsir το 2023, καθώς συναρπαστικές νέες τοποθεσίες και αγαπημένα αγωνίσματα που επιστρέφουν πρωταγωνιστούν σε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα αγώνων από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Εκτός από τη συνεργασία με μερικούς από τους καλύτερους αγώνες ορεινού τρεξίματος στον κόσμο, η συνεχιζόμενη συνεργασία της Παγκόσμιας Ένωσης Ορεινού Τρεξίματος με το Valsir επέτρεψε μια σειρά από αναβαθμίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο για την επόμενη σεζόν. Θα υπάρχει αντιντόπινγκ διαπιστευμένο από τη WADA σε όλους τους αγώνες Gold Label, ενώ έχουν αναληφθεί περαιτέρω δεσμεύσεις για τις ευκαιρίες των αθλητών, με αύξηση της ταξιδιωτικής υποστήριξης και άλλη μια αύξηση στο συνολικό χρηματικό έπαθλο. Οι πρωταθλητές του Παγκοσμίου Κυπέλλου Valsir θα πάρουν 5000 ευρώ το 2023.

Το ημερολόγιο ξεκινάει τον Ιούνιο, μόλις μια εβδομάδα μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος και Τρέξιμο Μονοπατιών στην Αυστρία, καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο επιστρέφει στο Τάχο της Καλιφόρνια για το Broken Arrow Skyrace. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες Gold Label σε τρεις ημέρες: το κάθετο χιλιόμετρο που σηκώνει την αυλαία την Παρασκευή 16, πριν από τον κλασικό αγώνα 23 χιλιομέτρων την Κυριακή 18.

Την Κυριακή 2 Ιουλίου η σειρά θα προσγειωθεί στο Castro-Daire της Πορτογαλίας, για την τρίτη έκδοση του Montemuro Vertical Run, που αποτέλεσε πέρυσι την έναρξη της σεζόν.

Ακολουθεί το Malonno, για το Piz Tri Vertical και το Fletta Trail στις 15-16 Ιουλίου, και στη συνέχεια το La Montee du Nid d’Aigle για τον κλασικό αγώνα 20 χιλιομέτρων 1850μ. και άνω από το Saint Gervais στο Refuge du Nid d’Aigle στις 22 Ιουλίου.

Δύο εβδομάδες αργότερα είναι ο πρώτος από τους τρεις αγώνες Silver Label το 2023, ο ημιμαραθώνιος Krkonossky στην Τσεχική Δημοκρατία στις 6 Αυγούστου. Στη συνέχεια, την Κυριακή 13 Αυγούστου, έρχεται η ώρα για τον αγώνα Sierre-Zinal. Αυτά τα ελβετικά ορεινά μονοπάτια είναι το κολοσσαίο του ορεινού τρεξίματος, όπου οι πιο δραματικές ιστορίες του αθλήματος γράφονται σε μήκος 31 χιλιομέτρων κάτω από τις πιο εμβληματικές κορυφές των Άλπεων.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου φτάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Casto της Ιταλίας, την πατρίδα του Valsir, για το Vertical και το Trofeo Nasego, και μόλις πέντε ημέρες αργότερα είναι ο πρώτος από τους δύο αγώνες Gold Label στο Canfranc της Ισπανίας. Ο κατακόρυφος αγώνας 4,4 χιλιομέτρων στις 8 Σεπτεμβρίου αποτελεί την έναρξη ενός φεστιβάλ ορεινού τρεξίματος που διαρκεί ένα Σαββατοκύριακο στην καρδιά των Πυρηναίων της Αραγονίας, το οποίο ολοκληρώνεται με έναν κλασικό αγώνα 15,9 χιλιομέτρων.

Ακολουθούν οι επόμενοι δύο κλασικοί αγώνες Silver Label, πρώτα στο Τρεντίνο στα εμβληματικά τοπία των Δολομιτών για την πρώτη εμφάνιση του Primiero Dolomiti Trail στο Παγκόσμιο Κύπελλο στις 30 Σεπτεμβρίου, πριν από τον αγώνα Smarna gora Race, αγαπημένο αγώνισμα αθλητών και φιλάθλων και καθιερωμένο στο Παγκόσμιο Κύπελλο εδώ και δεκαετίες, στις 7 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια, το μόνο που απομένει είναι ο τελικός. Από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου, το Sky Gran Canaria σερβίρει τρεις αγώνες Gold Label σε τρεις ημέρες, έναν ανηφορικό, έναν κλασικό και έναν μακρύ. Είναι η πρώτη φορά που αυτή η μορφή πολλαπλών αγώνων θα εμφανιστεί στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Valsir, καθώς η σεζόν κορυφώνεται. Η παραθαλάσσια πόλη Agaete θα φιλοξενήσει τους καλύτερους αθλητές που έχει να προσφέρει το ορεινό τρέξιμο, καθώς θα παλέψουν για να εδραιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη.

Παγκόσμιο Κύπελλο ορεινού τρεξίματος Valsir 2023:
16 Ιουνίου: Broken Arrow VK, ΗΠΑ
18 Ιουνίου: Broken Arrow Skyrace, ΗΠΑ
2 Ιουλίου: Montemuro Vertical Run
15 Ιουλίου: Piz Tri Vertical, Ιταλία
16 Ιουλίου: Fletta Trail, Ιταλία
22 Ιουλίου: Montee du Nid d’Aigle, Γαλλία
6 Αυγούστου: Krkonossky Half Marathon, Τσεχία
13 Αυγούστου: Sierre-Zinal
2 Σεπτεμβρίου: Nasego, Ιταλία
3 Σεπτεμβρίου: Trofeo Nasego
8 Σεπτεμβρίου: Canfranc Vertical, Ισπανία
10 Σεπτεμβρίου: Canfranc Skyrace, Ισπανία
30 Σεπτεμβρίου: Primiero Dolimiti Trail, Ιταλία
7 Οκτωβρίου: Smarna gora Race, Σλοβενία
13 Οκτωβρίου: Sky Gran Canaria, Ισπανία
14 Οκτωβρίου: Sky Gran Canaria, Ισπανία
15 Οκτωβρίου: Sky Gran Canaria, Ισπανία

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες