fbpx

Σοφία Σακοράφα για 39ο ΑΜΑ: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας να είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Ευρώπης»

Σοφία Σακοράφα για 39ο ΑΜΑ: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας να είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Ευρώπης»

Με τα εγκαίνια της μεγαλύτερης έκθεσης αθλητισμού, ΟΠΑΠ Marathon Expo και παράλληλα με την επίσημη έναρξη του κέντρου εγγραφών άνοιξε σήμερα η αυλαία του 39ου Μαραθωνίου Αθήνας του Αυθεντικού. 

Η συνέντευξη Τύπου ήταν εκείνη που έδωσε το πρώτο πρόσταγμα, με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, κ. Σοφία Σακοράφα να μιλά για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, κάνοντας ειδική μνεία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου και το πρωτάθλημα με αναπηρίες.

«Ξεκινάμε σήμερα και μπαίνουμε στην τελική ευθεία του κορυφαίου μαραθωνίου με καινοτομίες που έχουν τεράστια σημασία για τον αγώνα.  Ανάμεσα σε αυτές η πρωτοβουλία μας ώστε ο Μαραθώνιος της Αθήνας να είναι ο πρώτος πράσινος μαραθώνιος της Ευρώπης. Μεγάλη σημασία έχει το πρωτοποριακό πρόγραμμα με τα Πανεπιστήμια και την ένταξη των φοιτητών στην μεγάλη γιορτή στην απόσταση των 10χλμ.. 

Την Παρασκευή το βράδυ θα γίνει το συνέδριο Authentic Talks με οχτώ καταξιωμένους εισηγητές, το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετέχουν πρόσωπα που παίζουν ρόλο στο παγκόσμιο αθλητικό κίνημα. Έχει καλυφθεί ο αριθμός των συμμετοχών και στις τρεις αποστάσεις και πλέον περιμένουμε ώστε  ο καιρός να μας βοηθήσει για έναν καλό αγώνα».

«Παράλληλα γίνεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου και το πρωτάθλημα με αναπηρίες, σε απόλυτη συνεργασία με την ομοσπονδία τους.  Καλή επιτυχία σε όλους, να απολαύσουν τον αγώνα, επαναλαμβάνοντας το μοτό της φλόγας του μαραθωνίου, που είναι η θέληση που δεν έχει όρια. Στο τρίτο συλλεκτικό μετάλλιο μετά τη συνεργασία με τον αείμνηστο Αλέκο Φασιανό και τον κ. Βαρώτσο πέρυσι, φέτος είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με τον κύριο Ψυχοπαίδη, που  φιλοτέχνησε το τρίτο συλλεκτικό μετάλλιο. Τον ευχαριστώ για την αφιλοκερδή εθελοντική προσφορά του στον αγώνα. Καλούμε τους πολίτες να δώσουν το παρών στο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός», τόνισε η Σοφία Σακοράφα.

Μάλιστα η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, έκανε ένα συμβολικό δώρο στον κ. Ψυχοπαίδη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες