fbpx

Νίκη Αραμπατζή για 39ο ΑΜΑ: «Ο αντίκτυπος σε επίπεδο πολιτισμού, αθλητισμού αλλά και οικονομικού, είναι τεράστιος»

Νίκη Αραμπατζή για 39ο ΑΜΑ: «Ο αντίκτυπος σε επίπεδο πολιτισμού, αθλητισμού αλλά και οικονομικού, είναι τεράστιος»

Με τα εγκαίνια της μεγαλύτερης έκθεσης αθλητισμού, ΟΠΑΠ Marathon Expo και παράλληλα με την επίσημη έναρξη του κέντρου εγγραφών άνοιξε σήμερα η αυλαία του 39ου Μαραθωνίου Αθήνας του Αυθεντικού.

Σε κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας χιλιάδες δρομείς βρέθηκαν στην εγκατάσταση του ταε κβο ντο για να παραλάβουν τα νούμερα συμμετοχής και να περιηγηθούν στους χώρους της εγκατάστασης.

Στην εκδήλωση, μίλησε η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων-ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή είπε: «Με πολύ μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε και στο Δήμο Αθηναίων και στον ΟΠΑΝΔΑ τον 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό. Ένα ιστορικό αγώνα δρόμου που φέρει πολλούς συμβολισμούς και μας θυμίζει ένδοξες στιγμές της ιστορίας μας: 42.195 μέτρα αγώνα δρόμου, είναι τα πιο δημοφιλή μέτρα παγκοσμίως. Προσελκύουν μεγάλους αθλητές, αλλά και απλούς αθλούμενους από όλο τον κόσμο και αποτελούν μια εξαιρετική αφορμή προβολής της Αττικής και της πόλης της Αθήνας διεθνώς. Ο αντίκτυπος σε επίπεδο πολιτισμού, αθλητισμού αλλά και οικονομικού, είναι τεράστιος.

Ο ΟΠΑΝΔΑ συνεργάζεται και φέτος με τον ΣΕΓΑΣ. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη νέα συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει και για τη σημαντική συμβολή μας σε αυτή τη διοργάνωση. Αξιοποιώντας την εμπειρία μας, και στις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, φιλοξενούμε μέρος της διαδρομής που πραγματοποιείται στους δρόμους της Αθήνας, τον τερματισμό του αγώνα αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις των 5-10 χλμ που γίνονται ακόμα πιο αναπτυγμένα φέτος. Συγχαίρω και εκ μέρους του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη τον διοργανωτή και τους συνδιοργανωτές, τον ΣΕΓΑΣ, το Υπουργείο Αθλητισμού,  την Περιφέρεια Αττικής, τους εργαζόμενους, τους εθελοντές πάνω από όλα, την ΕΛ.ΑΣ., την Πυροσβεστική, την Τροχαία Αθηνών, αθλητές και συμμετέχοντες για τη σπουδαία προσπάθεια. Να ευχηθώ σε όλους καλή επιτυχία και μία μαζική συμμετοχή».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες