fbpx

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό μέλος της οικογένειας του ελληνικού Τζούντο, Τρύφωνας Πέππας

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό μέλος της οικογένειας του ελληνικού Τζούντο, Τρύφωνας Πέππας

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό μέλος της οικογένειας του ελληνικού Τζούντο, Τρύφωνας Πέππας.

Ο Τρύφωνας Πέππας σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ίδρυσε το τμήμα Τζούντο του Ιδρύματος. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο και αποτέλεσε την ψυχή του Τμήματος Τζούντο, με πολλές διακρίσεις στα Εθνικά Πρωταθλήματα.

Ως εκπρόσωπος του Ε.Γ.Σ. υπήρξε μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Τζούντο του ΣΕΓΑΣ και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο από την ίδρυσή της.

Με κύριο ενδιαφέρον τον τομέα της Διαιτησίας και της Οργάνωσης Αγώνων, διακρίθηκε ιδιαίτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Εκπόνησε τους Κανονισμούς Αγώνων Τζούντο και δίδαξε σε σεμινάρια διαιτησίας. Το οργανωτικό του πνεύμα, η άκαμπτη προσήλωση στους Κανονισμούς και η τελειομανία του με κύριο γνώμονα τη φιλοσοφία του Τζούντο καθόρισαν την πορεία του στον χώρο.

Άτομο με πολλαπλά ενδιαφέροντα ασχολήθηκε και με ιστορικά θέματα της Αθήνας και των Ολυμπιακών Αγώνων, πραγματοποιώντας σημαντικού ενδιαφέροντος ομιλίες. Ασχολήθηκε επίσης και με το κίνημα των Special Olympics με επίκεντρο την οργάνωση αγώνων. Τέλος υπήρξε και μέλος της Χορωδίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, παίρνοντας μέρος σε πολλές συναυλίες της Χορωδίας.

Χαρακτήρας μαχητικός, δύσκολος, πολλές φορές υπερβολικός στις αντιδράσεις του, αλλά πάντα με ήθος και πίστη στα καθήκοντα που αναλάμβανε. Όπως όλοι οι εξαιρετικά δραστήριοι άνθρωποι, έκανε κι αυτός πολλούς φίλους αλλά και αντιπάλους. Όμως τελικά και οι αντίπαλοι κατέληξαν φίλοι. Κι αυτό γιατί προσπαθούσε πάντα να είναι ακριβοδίκαιος.

Δυστυχώς η επάρατος νόσος χτύπησε κι αυτόν οδηγώντας τον στο τέλος. Ο κόσμος του Τζούντο θα τον θυμάται πάντα.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τζούντο