fbpx

Πολύ-Ολυμπιονίκης στο Τζούντο πάει στο Ράγκμπι Σέβενς

buchard

Η Γαλλίδα Amandine Buchard, διπλή Ολυμπιονίκης στο ατομικό και διπλή Ολυμπιονίκης στο μικτό είναι έτοιμη για νέα πρόκληση. Η 29χρονη τζουντόκα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προκριθεί στο Λος Άντζελες 2028 όχι μόνο στο τζούντο, αλλά και στο rugby sevens

Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι ξεκινάω ένα διπλό πρότζεκτ για το Λος Άντζελες 2028. Να προκριθώ στους Αγώνες στο τζούντο και να προσπαθήσω να μπω στη γαλλική ομάδα ράγκμπι! Μια τολμηρή πρόκληση, αλλά όπως λέω συχνά. Όσοι τολμούν να κερδίζουν», ανακοίνωσε η αθλήτρια στις σελίδες της στα social media.

Η Buchard είναι πέντε φορές Χάλκινη στο παγκόσμιο. Ήταν τρίτη στην κατηγορία των -48 κιλών στο Τσελιάμπινσκ το 2014 και τρίτη στο Μπακού το 2018. Δεν κατάφερε να προκριθεί στο Ρίο 2016 σε ηλικία 21 ετών. Αλλά στη συνέχεια ανέβηκε στην κατηγορία των -52 κιλών και εδραίωσε τη θέση της στην εθνική Γαλλίας ομάδα συμμετέχοντας σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας το ασημένιο στο Τόκιο και το χάλκινο στο Παρίσι. Κέρδισε επίσης τρία χάλκινα μετάλλια στα τρία τελευταία συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Τώρα, στα 33 της, στοχεύει στην τρίτη της Ολυμπιακή εμφάνιση. Της αρέσει να σπάει τους κώδικες και η ψυχή της αμφισβητίας την ωθεί να εξερευνήσει νέους ορίζοντες.
“Το ράγκμπι ήταν η δραστηριότητά μου για να προετοιμαστώ για τους Αγώνες του Παρισιού. Με μια περίοδο κορεσμού στο τατάμι λόγω του σερί χωρίς πραγματικό διάλειμμα μεταξύ Τόκιο και Παρισιού. Αυτή η πειθαρχία μου έδωσε έναν δεύτερο αέρα και την ενέργεια να πάω μέχρι το τέλος και να κερδίσω ένα χάλκινο μετάλλιο στις 28 Ιουλίου», εξήγησε η Buchard.

Η Buchard έχει λάβει μεγάλη υποστήριξη, αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με τη νέα της πρόκληση. Θα μείνει χωρίς σύλλογο τζούντο από την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς το διπλό της έργο δεν είναι συμβατό με την PSG Judo. «Η προτεραιότητά μου θα είναι λοιπόν να βρω έναν σύλλογο τζούντο που θα με εμπιστεύεται και θα με υποστηρίζει σε αυτή τη διπλή αποστολή, με την πεποίθηση ότι οι επιδόσεις μου στο τζούντο και η εξέλιξή μου στο ράγκμπι θα ανοίξουν τις πόρτες της γαλλικής ομάδας. Δύο συμπληρωματικά αθλήματα, ο τέλειος συνδυασμός για να πας παρακάτω!», κατέληξε η αθλήτρια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Τζούντο