fbpx

Σήμερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τζούντο στο Άμπου Ντάμπι, Τσελίδης και Τελτσίδου

Σήμερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τζούντο στο Άμπου Ντάμπι, Τσελίδης και Τελτσίδου

Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη, 22 Μαΐου, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τζούντο στο Άμπου Ντάμπι και μαζί οι ελληνικές συμμετοχές στην προσπάθεια για μια θέση στο βάθρο. Ο Θεόδωρος Τσελίδης και η Ελισάβετ Τελτσίδου παίρνουν σειρά μετά τους Μυλωνέλη και Δεμουρτσίδη οι οποίοι αγωνίστηκαν χθες.

Ο Τσελίδης στον γύρο των 64 θα αντιμετωπίσει τον 29χρονο Εσθονό Κλεν Κρίστοφερ Καλιουλάιντ, ο οποίος (λογικά) δεν αναμένεται να βάλει… δύσκολα στον Έλληνα τζουντόκα. Από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά, ο Τσελίδης, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον επικεφαλής του Pool D στον γύρο των 32, που δεν είναι άλλος από τον Σλοβένο Ζγκάνκ, ο οποίος πλέον αγωνίζεται για την Τουρκία. Πρόκειται για τον «ασημένιο» παγκόσμιο πρωταθλητή του 2017 στην Βουδαπέστη και κάτοχο… 17 μεταλλίων (3-3-11) στα IJF World Tour (Masters/Grand Slam/Grand Prix). Μέσα στο 2024, ήταν 1ος στο Γκραν Σλαμ του Παρισιού, 1ος στο Γκραν Πρι της Πορτογαλίας και 3ος στο Γκραν Σλαμ της Αττάλειας. Τον περασμένο Νοέμβριο ήταν 3ος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν 5ος. Ζγκανκ και Τσελίδης είχαν βρεθεί αντίπαλοι στον τελικό των Μεσογειακών Αγώνων του 2022, με τον Έλληνα τζουντόκα να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο.

Σήμερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τζούντο στο Άμπου Ντάμπι, ο Τσελίδης

Η Τελτσίδου στο γούρικο Άμπου Ντάμπι, εκεί απ` όπου ξεκίνησε η αγωνιστική… επανεκκίνηση της τον Οκτώβριο του 2022 με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Γκραν Σλαμ, επιστρέφει η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης ως Νο-1 του ταμπλό και Νο-3 τη Παγκόσμιας κατάταξης στα -70 κιλά. Η παρουσία της στο Νο-1 της επέτρεψε μάλιστα να περάσει χωρίς αγώνα στον γύρο των 32. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης Άνκα Πόγκατσνικ (Σλοβενία) και Εμίλ Σουκ (Δανία). Η 32χρονη Πόγκατσνικ, Νο-20 στον κόσμο, που είναι η επικρατέστερη για να πάρει την πρόκριση, ήταν 3η στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σόφιας το 2022. Είναι κάτοχος επτά μεταλλίων σε Γκραν Πρι. Απέναντι στην Τελτσίδου έχει μια νίκη (το 2018) σε τρεις αναμετρήσεις.

Στον γύρο των 16, η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, θα κληθεί να αντιμετωπίσει πιθανότατα την Μουν από την Βόρεια Κορέα, η οποία στο πρόσφατο πρωτάθλημα Ασίας που έγινε στο Χονγκ Κονγκ, κατετάγη 2η πίσω από την Σάκι Νιιζόε (Ιαπωνία).

Η πρόκρισή της Τελτσίδου στα ημιτελικά λογικά θα παιχθεί στον αγώνα είτε με την Ισπανίδα Τσουνόδα Ρουστάντ, είτε με την Τανάκα από την Ιαπωνία.

Σήμερα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τζούντο στο Άμπου Ντάμπι, η Τελτσίδου

Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Άμπου Ντάμπι συμμετέχουν 107 χώρες με 658 τζουντόκα.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Τζούντο