fbpx

Η ΕΛΟΤ στηρίζει την υποψηφιότητα της Ελλάδας για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών του 2029

Η ΕΛΟΤ στηρίζει την υποψηφιότητα της Ελλάδας για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών του 2029

Η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Taekwondo (ΕΛΟΤ), αποφάσισε να στηρίξει το αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών – ΕΟΑΚ προς την ICSD (International Committee of Sports for the Deaf) για ανάληψη των «DEAFLYMPICS 2029» από τη χώρα μας. Oι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών, οι οποίοι αποτελούν την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου για αθλητές με ολική ή μερική απώλεια ακοής, διοργανώνονται κάθε 4 χρόνια και μότο τους είναι “PER LUDOS AEQUALITAS” , δηλαδή η Ισότητα μέσω του Αθλητισμού.

Θυμίζουμε ότι τόσο οι βαρήκοοι αθλητές/αθλήτριες, όσο και οι αθλητές/αθλήτριες ΑμεΑ, αγωνίζονται σε σωματεία που δεν ανήκουν στη δύναμη της ΕΛΟΤ, αλλά είναι ενταγμένα στις αντίστοιχες ομοσπονδίες (ΕΟΑΚ & ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ αντίστοιχα). Ο ρόλος της ΕΛΟΤ στους δύο φορείς ήταν και παραμένει αποκλειστικά υποστηρικτικός (σε πρωταθλήματα κ.ο.κ.) με τις δύο Ομοσπονδίες να είναι υπεύθυνες για όλα όσα συμβαίνουν σε επίπεδο αγώνων σε διεθνές επίπεδο (Ολυμπιακοί, Παραολυμπιακοί κ.ο.κ.).

Με την ευκαιρία αυτή, η διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Taekwondo καλεί όσους βαρήκoους αθλητές και αθλήτριες, αλλά και αθλητές και αθλήτριες ΑμεΑ ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το Taekwondo, να απευθύνονται στους δύο αυτούς φορείς, για πληροφορίες για διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής τους σε αγώνες.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ταε Κβον Ντο