fbpx

Χριστίνα Γκέντζου: «Κάνε το μειονέκτημά σου πλεονέκτημα»

Χριστίνα Γκέντζου: «Κάνε το μειονέκτημά σου πλεονέκτημα»

Η πρώτη ανάρτηση της χάλκινης Παραολυμπιονίκης Χριστίνας Γκέντζου μετά την ιστορική εμφάνισή της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, είναι πηγή έμπνευσης, αισιοδοξίας και ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα στη ζωή μας, ακόμα κι αν όλα «στραβώσουν».

Ένα κορίτσι δυναμικό, που μόλις στα 19 της χρόνια κατάφερε να κατακτήσει ένα Παραολυμπιακό μετάλλιο στην πρώτη της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Αν όλα σου πάνε στραβά και σκέφτεσαι να τα παρατήσεις, τότε διάβασε την ανάρτηση της αληθινής μαχήτριας, Χριστίνας Γκέντζου.

«Γειαααααα!
Ας συστηθώ λοιπόν!
Είμαι η Γκέντζου Χριστίνα, είμαι 19 χρονών, και έχω μαιευτική παράλυση στο αριστερό μου χέρι.

•Η πρώτη μάχη της ζωής μου ήταν να δουλέψω τόσο σκληρά για το χέρι μου ώστε να μετατρέψω το 100% της αναπηρίας μου στο 50%. Από μηνών έως και 13ων χρονών οι πολλαπλές επισκέψεις στο νοσοκομείο και οι ατελείωτες ώρες στην φυσικοθεραπεία ήταν καθημερινότητα για εμένα. Με την ολοκλήρωση αυτής της μάχης άνοιξε μια επόμενη. Αυτή του Taekwondo.

•Δεύτερη μάχη της ζωής μου ήταν να μπορέσω να ενταχθώ και να ανταπεξέλθω προπονητικά αλλά και αγωνιστικά στο Taekwondo, καθώς δεν υπήρχε το para Taekwondo στην Ελλάδα. Πάλεψα πολλές καταστάσεις, όντας ένα άτομο με αναπηρία, μέχρι που έφτασα στην αρχή του ταξιδιού. Να αγωνίζομαι για πρώτη φορά στο para Taekwondo, να συμμετάσχω στους Παραλυμπιακούς Αγώνες και μέσα από το Παραλυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησα να ξεκινώ μια καινούρια ενότητα στην χώρα μας. Αυτή του para Taekwondo.

Είναι μόνο η αρχή!

Κάνε το μειονέκτημά σου πλεονέκτημα!

Let the Para-Taekwondo begin»

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ταε Κβον Ντο