fbpx

Το World Taekwondo επαινεί το αξέχαστο Ολυμπιακό Τουρνουά Taekwondo στο Παρίσι

Το World Taekwondo επαινεί το αξέχαστο Ολυμπιακό Τουρνουά Taekwondo στο Παρίσι

Ο Πρόεδρος του World Taekwondo, Chungwon Choue επαίνεσε τη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού Τουρνουά Taekwondo στο Παρίσι, που ήταν ένα από τα καλύτερα που έγινε ποτέ. Οι Αγώνες ολοκληρώθηκαν στις 11 Αυγούστου με μια εντυπωσιακή Τελετή Λήξης στην οποία συμμετείχαν 23 σημαιοφόροι από 21 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (NOC).

Η διάρκειά του Ολυμπιακού Τουρνουά ήταν από τις 7 έως τις 10 Αυγούστου και πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό Grand Palais, αναμφισβήτητα τον πιο εντυπωσιακό χώρο που έχουν διεξαχθεί αγώνες Taekwondo σε Ολυμπιάδα.

Σε κάθε μία από τις τέσσερις ημέρες, οι 8.000 θέσεις του χώρου εξαντλήθηκαν, αντικατοπτρίζοντας την τεράστια ζήτηση από το κοινό να πάρει μια γεύση από τους καλύτερους αθλητές Taekwondo στον κόσμο σε αυτό το ιστορικό γεγονός.

Συνολικά 134 αθλητές από 60 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων (EOR) και Individual Neutral Athlete (AIN) αγωνίστηκαν στις οκτώ Ολυμπιακές κατηγορίες βάρους (τέσσερις ανδρικές και τέσσερις γυναικείες). Τα οκτώ χρυσά μετάλλια μοιράστηκαν μεταξύ επτά διαφορετικών χωρών και 23 έθνη κέρδισαν τουλάχιστον ένα από τα 32 μετάλλια που ήταν διαθέσιμα ως απόδειξη της παγκόσμιας ισχύος του Taekwondo. Η βραβευμένη Ομάδα Επίδειξης του World Taekwondo διασκέδασε τα πλήθη με τις εμφανίσεις της που αψηφούσαν τη βαρύτητα ενώ πραγματοποιήθηκαν και αγώνες Μικτών Φύλων.

Ο πρόεδρος του World Taekwondo, Chungwon Choue είπε μεταξύ άλλων: «Επαινούμε όλους τους αθλητές μας για τους συναρπαστικούς αγώνες και για το αξέχαστο Ολυμπιακό Τουρνουά Taekwondo. Το sold-out Grand Palais προσέφερε ένα θεαματικό σκηνικό. Το «Παρίσι 2024» ήταν η απόλυτη βιτρίνα του Taekwondo και έδειξε γιατί είναι τόσο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο για την αθλητική του ψυχαγωγία, αλλά για την επίδειξη του αθλητισμού και των Ολυμπιακών αξιών. Είμαστε ευγνώμονες στην Οργανωτική Επιτροπή του «Παρίσι 2024», την πόλη του Παρισιού, τους εθελοντές και όλους τους θαυμαστές που έκαναν αυτό το Ολυμπιακό Τουρνουά τόσο επιτυχημένο».

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ταε Κβον Ντο