fbpx

Η Μόρφω Δροσίδου για το «Together in Sport – Together in Taekwondo»

DROSIDOU

Η Ολυμπιονίκης Μόρφω Δροσίδου για την εκδήλωση της Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο – Hellenic Taekwondo Federation σε συνεργασία με την ΜΕΤΑδραση – METAdrasi στο Καλλιμάρμαρο

Μία σπουδαία προσωπικότητα του ελληνικού αθλητισμού τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση «Together in Sport – Together in Taekwondo». Που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων και στο πλαίσιο των δράσεων του Refugee Week Greece. Η Μόρφω Δροσίδου, πρώτη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης, πρωταθλήτρια του Taekwondo. Παρακολούθησε από κοντά τις επιδείξεις των νεαρών αθλητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Taekwondo και τα παιδιά πρόσφυγες που πραγματοποίησαν τα πρώτα τους βήματα σε αυτό το ξεχωριστό άθλημα.

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές!

«Όταν πρωτομπήκα στο στάδιο, το 1992, αμέσως μετά την επιστροφή των Ολυμπιονικών από την Βαρκελώνη, ένοιωσα ρίγη συγκίνησης. Το ίδιο ένοιωσα και σήμερα, βλέποντας τους εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριές μας, να παίρνουν θέση στο Καλλιμάρμαρο για μια επίδειξη, χωρίς προηγούμενο. Είμαι ευτυχής που έζησα μια τέτοια στιγμή. Συγχαρητήρια στην Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο – Hellenic Taekwondo Federation για τη συγκεκριμένη δράση. Το ελληνικό Ολυμπιακό Ταεκβοντό, μέρα με τη μέρα, ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά.

Και αυτό είναι το ζητούμενο για όλους όσοι βρίσκονται κοντά στο άθλημα. Παράλληλα , θα ήθελα να συγχαρώ τη ΜΕΤΑδραση και τους ανθρώπους της για το εξαίρετο έργο που επιτελούν. Η υποδοχή και ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους. Η δράση της συγκεκριμένης Οργάνωσης δείχνει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα. Συγχαρητήρια σε όλους και εύχομαι παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον», δήλωσε η Μόρφω Δροσίδου.

Το «Together in Sport-Phase II» υλοποιείται από τη ΜΕΤΑδραση (συντονιστής έργου), την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Hellenic Olympic Committee) και τη Γερμανική Ολυμπιακή Αθλητική Συνομοσπονδία (DOSB – Sportdeutschland), με τη συγχρηματοδότηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge – BAMF) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ – AMIF).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ταε Κβον Ντο