fbpx

Η Ασία… μένει IBA

Η Ασία… μένει IBA

H Ασία μένει IBA και στηρίζει IBA. Στο συνέδριο της ASBC που πραγματοποιήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το Σάββατο 31 Αυγούστου αποφασίστηκε ότι η Ασιατική Ομοσπονδία παραμένει στους κόλπους της IBA, κλείνοντας τα αυτιά της στις σειρήνες.

Βέβαια αυτή η απόφαση δεν ήταν “αναίμακτη”, καθώς οι εξελίξεις ανάγκασαν τον πρόεδρο της Pichai Chunhavajira να παραιτηθεί του αξιώματός του ως μέλος του ΔΣ της IBA. Ο Chunhavajira αποφάσισε να παραιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο, ωστόσο το καταστατικό της IBA ορίζει ότι σε περίπτωση τέτοιας παραίτησης, η θέση θα παραμείνει κενή έως ότου διεξαχθούν νέες εκλογές, καθώς το καταστατικό της IBA υπερισχύει του καταστατικού της ASBC. Μάλιστα την παραίτησή του την έκανε γνωστή με μια επιστολή, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία του να συνεχίσει να ηγείται της ASBC.

Υπό το φως των αποφάσεων που ελήφθησαν, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της IBA. Αυτή δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά είναι απαραίτητη. Τώρα αφιερώνω την πλήρη προσοχή και την ενέργειά μου σε έναν στόχο: να εξασφαλίσω το μέλλον της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να διασφαλίσω ότι η ASBC θα συνεχίσει να παίζει τον ζωτικό ρόλο που έπαιζε εδώ και καιρό στο άθλημα”.

Ωστόσο, το Άρθρο 5 του Καταστατικού της ASBC ορίζει ότι το καταστατικό της IBA υπερισχύει πάντα έναντι του καταστατικού οποιουδήποτε άλλου φορέα, συμπεριλαμβανομένης της ASBC. Επιπλέον το Καταστατικό της IBA (άρθρο 34.3), ορίζει ότι εάν ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου που είναι επίσης πρόεδρος Ομοσπονδίας Ηπειρωτικής (πχ ASBC, EUBC κτλ) παραιτηθεί, η θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της IBA θεωρείται κενή και παραμένει μέχρι η αντίστοιχη συνομοσπονδία να εκλέξει νέο πρόεδρο.

Στην επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο, ο Chunhavajira περιέγραψε τα κίνητρά του για αυτή τη στάση, ενώ κεντρικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η τρέχουσα αβεβαιότητα σχετικά με την ένταξη της πυγμαχίας στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Ο Chunhavajira είπε: “Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι η δέσμευσή μας στον Ολυμπιακό Χάρτη παραμένει ακλόνητη. Θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια για να διασφαλίσουμε ότι η πυγμαχία θα διατηρήσει τη θέση που της αξίζει στους Αγώνες LA2028. Το Ολυμπιακό πνεύμα είναι βαθιά συνυφασμένο με την ουσία του το άθλημά μας και δεν θα επιτρέψουμε να διακυβευτεί. Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι, αλλά είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλοί δρόμοι ανοιχτοί για εμάς. Μαζί, θα διερευνήσουμε κάθε επιλογή, θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και κάντε ό,τι χρειάζεται για να σώσετε όχι μόνο την ασιατική πυγμαχία, αλλά ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα της πυγμαχίας”

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία