fbpx

Η κάρτα αγώνων για το πρώτο IBA Champions’ Night στην Αφρική 

Η κάρτα αγώνων για το πρώτο IBA Champions’ Night στην Αφρική 

Το πρώτο IBA Champions’ Night της Αφρικής είναι έτοιμο να πραγματοποιηθεί στις 17 Αυγούστου στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, με προγραμματισμένη μια δυνατή κάρτα που αποτελείται από επτά αγώνες.

Πρωταγωνιστές αυτής της ιστορικής βραδιάς της πυγμαχίας θα είναι ο Patrick Chinyemba από τη Ζάμπια και ο Theophilus Allotey από την Γκάνα. Ο Chinyemba έγινε ο πρώτος Αφρικανός νικητής σε IBA Champions’ Night όταν νίκησε τον Ρώσο Artur Nagapetian στο Dushanbe του Τατζικιστάν. Με αυτή του τη νίκη κέρδισε με το σπαθί του το main event στα 51 κιλά, σε αγώνα οκτώ γύρων. Ο πρωταθλητής των Αφρικανικών Αγώνων και χάλκινος Ολυμπιονίκης των Αγώνων της Κοινοπολιτείας αντιμετωπίζει τον Χάλκινο Ολυμπιονίκη των Αφρικανικών Αγώνων, Allotey, τον οποίο νίκησε στην Άκρα στο δρόμο του για αυτόν τον αφρικανικό τίτλο πέρυσι.

Ο Peter Pita Kabeji της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ο νυν πρωταθλητής των Αφρικανικών Πρωταθλημάτων και των Αφρικανικών Αγώνων, συναντά τον Yusuf Changalawe από την Τανζανία σε έναν αγώνα οκτώ γύρων, στα 80 κιλά. Θα είναι μια ρεβάνς του ημιτελικού των Αφρικανικών Αγώνων, τον οποίο κέρδισε ομόφωνα ο Kabeji.

Ο Nodirjon Mirzakhmedov από το Ουζμπεκιστάν και ο Temirtas Zhussupov από το Καζακστάν συναντώνται στα 51 κιλά σε οκτώ γύρους, όπως και οι Daniel Valladares από το Μεξικό και Edmond Khudoyan από τη Ρωσία. Ο Ευρωπαίος πρωταθλητής και παγκόσμιος χάλκινος πρωταθλητής Khudoyan είχε προϊστορία με τον Zhussupov – τον ​​οποίο νίκησε στο IBA Champions’ Night στο Belek – αλλά δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ τον πρώην κάτοχο του παγκόσμιου τίτλου της IBF, Valladares. Ο Zhussupov, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021, συναντά ξανά τον Mirzakhmedov αφού τον νίκησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι. Ο Ουζμπέκος πυγμάχος είναι δύο φορές πρωταθλητής Ασίας.

Τέσσερις αγώνες συμπληρώνουν το undercard, συμπεριλαμβανομένου ενός αγώνα 75 κιλών γυναικών μεταξύ της χάλκινης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και των Αφρικανικών Αγώνων Rady Gramane από τη Μοζαμβίκη και της πρωταθλήτριας Αφρικανικών Αγώνων Patricia Mbata από τη Νιγηρία.

Ο Αιθίοπας Temesgen Mitiku συναντά τον ασημένιο μετάλλιο των Αφρικανικών Αγώνων Yassine Elouarz από το Μαρόκο στα 75 κιλά και ο συμπαίκτης του Mitiku Abubeker Sefan αντιμετωπίζει τον νεαρό από τη Γκάνα, Joseph Commey, τον πρωταθλητή Αφρικανικών Αγώνων και δευτεραθλητή των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, στην κατηγορία των 60 κιλών.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία