fbpx

«Θολό τοπίο» η Πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο «Λος Άντζελες 2028»

«Θολό τοπίο» η Πυγμαχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028

Μετά από 120 χρόνια (1904 – 2024), μπορεί στο «Παρίσι 2024» να ήταν η τελευταία φορά που είδαμε την Ολυμπιακή Πυγμαχία. Καθώς η Πυγμαχία δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του «Λος Άντζελες 2028» ως έχει, το Ολυμπιακό Τουρνουά του Παρισιού θα μπορούσε να είναι το τελευταίο.

Αυτή η κατάσταση είναι τόσο άδικη για τους αμέτρητους αθλητές από κάθε μέρος του κόσμου που ονειρεύονται και προπονούνται σκληρά για την Ολυμπιακή επιτυχία και τώρα δεν ξέρουν πού βρίσκονται, έχοντας την ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα.

Το «τοπίο» παραμένει «θολό» καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ακριβώς θα συμβεί. Η ΔΟΕ αφαίρεσε πέρσι την αναγνώριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA) για την αποτυχία της να αντιμετωπίσει τις μεταρρυθμίσεις στα οικονομικά και τη διακυβέρνηση. Η IBA μάλιστα δεν συμμετείχε στους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τη ΔΟΕ να διευθύνει το Τουρνουά Πυγμαχίας.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το άθλημα πρέπει να βρει ένα νέο, κατάλληλο κυβερνητικό όργανο, πιθανότατα στις αρχές του 2025, για να αποκατασταθεί η θέση του αθλήματος και να επανέλθει κανονικά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028.

Μάλιστα προέτρεψε τις εθνικές Ομοσπονδίες Πυγμαχίας να δημιουργήσουν έναν νέο Παγκόσμιο Οργανισμό, διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε τέσσερα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, το συντομότερο δυνατό. Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερο από το τέλος του επόμενου έτους“, είπε ο Μπαχ σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε πότε η ΔΟΕ θα αποφασίσει για την ένταξη ή όχι του αθλήματος για το Λος Άντζελες. Το όργανο των Ολυμπιακών Αγώνων είπε ότι δεν θα διοργανώσει το Ολυμπιακό Τουρνουά Πυγμαχίας στην επόμενη Ολυμπιάδα όπως συνέβη στις δύο τελευταίες.

Ένας νέος οργανισμός που ονομάζεται World Boxing, μη αναγνωρισμένος από τη ΔΟΕ, ξεκίνησε το 2023 και έχει επί του παρόντος 37 μέλη (ακόμα πολύ λιγότερα από την IBA).

ΔΟΕ και ΙΒΑ έχουν ανοίξει και ένα νέο μέτωπο διαμάχης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για τη συμμετοχή δύο γυναικών πυγμάχων, της Αλγερινής Imane Khelif και της Ταϊβανέζας Lin Yu-ting. Η IBA τους απαγόρευσε τη συμμετοχή τους στα μέσα του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από τεστ χρωμοσωμάτων, επικαλούμενη την αδυναμία φύλου, αλλά η ΔΟΕ επέτρεψε και στις δύο να αγωνιστούν, λέγοντας ότι είναι γυναίκες.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία