fbpx

Η IBA ζητά την παραίτηση του Προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ

Η IBA ζητά την παραίτηση του Προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ

Σε ανοιχτή επιστολή που εστάλη πριν μερικές ημέρες στον Πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, τα μέλη της ΔΟΕ και τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και υπογράφεται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της, η IBA επιτίθεται με μεγάλη σφοδρότητα στον Πρόεδρο της ΔΟΕ και την ομάδα του. αλλά και με πολύ προσβλητικές προσωπικές αναφορές εναντίον τους και τους καλεί σε παραίτηση.

Σε ένα σημείο της επιστολής, οι υπογράφοντες καλούν τα μέλη της ΔΟΕ να υποβάλουν καταγγελία παραπομπής κατά του Προέδρου της ΔΟΕ για «κατάχρηση εξουσίας». «Προτρέπουμε επίσης τα μέλη της ΔΟΕ να εκφράσουν ψήφο δυσπιστίας στον Τόμας Μπαχ, τώρα, με βάση τις πολιτικές διαχείρισης του και τη σαφή κατάχρηση εξουσίας».

Στην επιστολή αυτή υπάρχουν πολλές σοβαρές γενικές αναφορές και κατηγορίες για τη διοίκηση και τη λειτουργία της ΔΟΕ και αποδίδονται πολύ σκληροί χαρακτηρισμοί.

Επιπλέον, η επιστολή ασχολείται με τα χρηματικά έπαθλα των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αναφέρει ότι η IBA θα προχωρήσει με τα χρηματικά έπαθλα των πυγμάχων που κερδίζουν Ολυμπιακά μετάλλια στο Παρίσι και επιτίθεται στη ΔΟΕ επειδή δεν υιοθέτησε χρηματικό έπαθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια συζήτηση που έχει συζητηθεί διεξοδικά και η ΔΟΕ έδωσε τις απαντήσεις της και τις τεκμηριωμένες απόψεις της.

Ταυτόχρονα, η IBA προχωρά στην προώθηση των Αγώνων Φιλίας και των οικονομικών συνθηκών στις οποίες θα διεξαχθούν αυτοί οι αγώνες. Δεν είναι σαφές από το περιεχόμενο της επιστολής ποια θεωρείται η λεγόμενη «ομάδα του Προέδρου Μπαχ», η οποία καλείται να παραιτηθεί, και επίσης δεν είναι σαφές για ποια «αλλαγή» μιλάνε οι υπογράφοντες στο τέλος της επιστολής τους και την οποία προτρέπουν τους αποδέκτες αυτής της επιστολής να κάνουν. Αναμένεται η αντίδραση της ΔΟΕ και οι γενικότερες αντιδράσεις των παραληπτών της επιστολής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία