fbpx

Πυγμαχία: Άρχισαν τα όργανα, η Ασία φεύγει από την ΙΒΑ

ASIA-boxing

Η συμμετοχή της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες 2028 είναι πολύ αμφίβολη. Ως εκ τούτου, οι ηπειρωτικές ομοσπονδίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τις κινήσεις τους. Η Ασία έκανε το πρώτο βήμα και η Ευρώπη θα μπορούσε να είναι η επόμενη, σύμφωνα με το SportsIn. Ένα από αυτά ήταν η Ασιατική Συνομοσπονδία Πυγμαχίας (ASBC), η οποία εξέδωσε δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα.

Σε αυτό, εξηγούν ότι η ΔΟΕ απέσυρε την αναγνώριση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (IBA) ως το διοικητικό όργανο της πυγμαχίας Ολυμπιακού στυλ. Ως εκ τούτου η ένταξη στο Ολυμπιακό πρόγραμμα βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο, εμποδίζοντας τους αθλητές της IBA να συμμετάσχουν στο LA2028.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το διοικητικό συμβούλιο της ASBC συνεδρίασε αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει αυτά τα ζητήματα. Με αποτέλεσμα να συγκληθεί ένα έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου στο Άμπου Ντάμπι με την ευκαιρία του Πρωταθλήματος Πυγμαχίας ASBC Junior and School boys & girls. Το έκτακτο συνέδριο θα ψηφίσει για την ένταξη στο World Boxing.

Η Παγκόσμια Πυγμαχία είναι μια μη κερδοσκοπική διεθνής αθλητική ομοσπονδία. Στόχος της οποίας είναι να θέσει τα συμφέροντα των πυγμάχων πρώτα και να διασφαλίσει ότι η πυγμαχία παραμένει στην καρδιά του Ολυμπιακού κινήματος. Σύμφωνα με τον Ολυμπιακό Χάρτη, κάθε άθλημα πρέπει να διοικείται από μια αναγνωρισμένη Διεθνή Ομοσπονδία για να συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ΔΟΕ έχει αποσύρει την αναγνώριση από την IBA. Επομένως, η ASBC εξετάζει το ενδεχόμενο να ευθυγραμμιστεί με την World Boxing στην προσπάθειά της για αναγνώριση της ΔΟΕ.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ:

Εκτός από την ASBC, άλλες ηπειρωτικές ομοσπονδίες όπως η Ευρώπη εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν τα βήματα της Ασιατικής Συνομοσπονδίας Πυγμαχίας. Θα σχεδιάσουν τουλάχιστον να γίνουν ανεξάρτητες ως πρώτο βήμα. Στη συνέχεια να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι αθλητές τους μπορούν να συνεχίσει να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Υπάρχουν όμως σημαντικά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν:

1. Με ποιους όρους η ASBC θα ενταχθεί στην WB. Όταν η ASBC μόνη της είναι πλέον μεγαλύτερη από την WB με σχεδόν διπλάσια μέλη;

2. Θα υπάρξει ένα πρώτο στάδιο ανεξαρτησίας από την IBA και στη συνέχεια ένα δεύτερο στάδιο για την είσοδο στην WB που θα είναι αποτέλεσμα πιθανών διαπραγματεύσεων;

3. Θα ακολουθήσουν και άλλες συνομοσπονδίες αυτή την πρωτοβουλία;

4. Είναι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι η αφετηρία των διεργασιών στη διεθνή πυγμαχία;

5. Η WB έχει σχέδιο και διαγωνιστικό πρόγραμμα που θα μπορέσει να προσελκύσει τα μέλη που θα μείνουν «ορφανά» ή θα αναζητηθεί κάτι νέο; Ένα όμως είναι βέβαιο ότι η σημερινή κατάσταση και η οργανωτική δομή έχει φτάσει στο τέλος της. Και αυτό έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους.

ΠΗΓΗ: Boxing change begins: Asia proposes to join World Boxing and leave IBA – sportsin.biz

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία