fbpx

Ολοκληρώθηκε το EUBC Junior Boys & Girls European Boxing Championships στο Σεράγεβο

Ολοκληρώθηκε το EUBC Junior Boys & Girls European Boxing Championships στο Σεράγεβο

Ολοκληρώθηκε το EUBC Junior Boys & Girls European Boxing Championships, που έλαβε χώρα στο Σεράγεβο από τις 21 έως τις 30 Ιουνίου, όπου στην Πανευρωπαϊκή αυτή διοργάνωση πήρε μέρος η Εθνική μας Ομάδα με αρκετά μέλη της να ανέβουν σε διεθνές ρινγκ για πρώτη φορά.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλήματος, έδωσε ευκαιρίες σε νέους αθλητές που έχουν διακριθεί στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα να γίνουν μέλη της Εθνικής Ομάδας και μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, οι νέοι αθλητές και αθλήτριες να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες με την συμμετοχή τους σε διεθνείς αγώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επέκταση και ενδυνάμωση της «Εθνικής Πυγμαχικής Οικογένειας».

Αυτή η στρατηγική αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη στο EUBC Junior Boys & Girls European Boxing Championships, όπου τρεις αθλητές μας απέσπασαν διακρίσεις, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην Ευρώπη. Ο Αχιλλέας Τσεπίδης, ο Πέτρος Κωνσταντινούδης και ο Άγγελος Καλαμάρης με την εξαιρετική τους απόδοση και το πείσμα τους, απέδειξαν ότι έχουν την ικανότητα να ανταγωνίζονται κορυφαίους πυγμάχους σε πολύ υψηλό επίπεδο και να φέρνουν διακρίσεις για την Ελλάδα.

Δυστυχώς, όμως παρά την άριστη απόδοσή τους, τα τελικά αποτελέσματα δεν αντανακλούσαν πλήρως τις προσπάθειές τους. Για όσους παρακολούθησαν τους αγώνες, ήταν σαφές ότι οι αθλητές μας άξιζαν να βρεθούν στο βάθρο. Ωστόσο, οι κριτές είχαν διαφορετική άποψη, στερώντας τους τη διάκριση που δικαιωματικά τους ανήκε. Παρά την αδικία αυτή, η προσπάθεια και η αφοσίωση των αθλητών μας είναι άξιες συγχαρητηρίων. Απέδειξαν ότι η νέα γενιά της Ελληνικής Πυγμαχίας έχει τεράστιο ταλέντο, δυναμική και ένα λαμπρό μέλλον μπροστά της.

«Η Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει τους νέους αθλητές, προσφέροντάς τους ευκαιρίες να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να διακριθούν διεθνώς. Ευχαριστούμε θερμά τους αθλητές, τους προπονητές, τις οικογένειές τους και όλους όσοι υποστηρίζουν την Εθνική μας Ομάδα. Η υποστήριξή σας είναι ανεκτίμητη και αποτελεί κινητήριο δύναμη για τη συνέχιση της προσπάθειάς μας»

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που μας εκπροσώπησαν στο EUBC Junior Boys & Girls European Boxing Championships είναι οι εξής:

46 κιλά – ΖΕΡΒΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
48 κιλά – ΣΚΟΥΡΑΣ ΔΙΗΝΕΚΗΣ
52 κιλά – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΔΗΣ ΝΕΑΡΧΟΣ- ΠΕΤΡΟΣ
54 κιλά – ΤΣΕΠΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
57 κιλά – ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
60 κιλά – ΚΑΡΑΙΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
63 κιλά – ΚΑΛΑΜΑΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
66 κιλά – ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
70 κιλά – ΤΟΠΑΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
75 κιλά – ΜΠΛΙΑΤΖΕ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
80 κιλά – ΠΟΥΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

48 κιλά – ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ
50 κιλά – ΠΕΡΣΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
52 κιλά – ΚΑΨΙΜΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
54 κιλά – ΓΚΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
57 κιλά – ΤΣΑΚΑΛΕΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
60 κιλά – ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές Γιώργος Γκαβέζος και Βασίλης Τσεπίδης συνόδευσαν την Εθνική μας Ομάδα όπως και ο προπονητής Παναγιώτης Πετρίδης.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία