fbpx

IBA: Αλλάζει όνομα και διαδικασία το World Series of Boxing

IBA BOXING

Ένα γνωστό προϊόν της ΙΒΑ, το World Series of Boxing ή WSB, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία αλλαγής επωνυμίας. Η νέα θα λανσαριστεί το πρώτο τρίμηνο του 2025. Η ανακοίνωση ακολουθείται από τεράστια προσμονή από αθλητές και οπαδούς, καθώς θα αναζωογονούσε ένα από τα πιο συναρπαστικά φορμάτ στο άθλημα.

Το WSB συγκεντρώνει τους καλύτερους ερασιτέχνες και επαγγελματίες πυγμάχους σε έναν μοναδικό διαγωνισμό με ομάδες. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τουρνουά πυγμαχίας, το WSB διαθέτει ομαδικούς αγώνες σύμφωνα με επαγγελματικούς κανόνες. Αυτή η μορφή όχι μόνο παρέχει μια πλατφόρμα για αναδυόμενα ταλέντα, αλλά και συναρπαστικές, υψηλού στοιχηματισμού αναμετρήσεις που θα συναρπάσουν τους φανς σε όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της IBA, Umar Kremlev, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του WSB. «Το World Series of Boxing ήταν πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος για την καλλιέργεια ταλέντων και την παροχή στους πυγμάχους ανεκτίμητης εμπειρίας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επαναφέρουμε αυτό το διάσημο γεγονός και δίνουμε στους αθλητές την ευκαιρία να επιδείξουν τις δεξιότητές τους σε παγκόσμια σκηνή».

Η σεζόν του 2025 υπόσχεται να είναι ένα γεγονός ορόσημο, με αρκετές βασικές αναβαθμίσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του ανταγωνισμού. Το WSB θα εισαγάγει μια ανανεωμένη δομή πρωταθλήματος, στην οποία θα συμμετέχουν πολλές διεθνείς ομάδες που θα διαγωνίζονται σε μορφή round-robin, ακολουθούμενες από στάδια νοκ άουτ. Αυτή η μορφή έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει πιο συχνούς και ανταγωνιστικούς αγώνες, αυξάνοντας τα στοιχήματα για κάθε αγώνα.

Ο Γενικός Γραμματέας και Διευθύνων Σύμβουλος της IBA Chris Roberts OBE μοιράστηκε το όραμά του για το μέλλον του WSB, δηλώνοντας «Η επιστροφή του World Series of Boxing σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το άθλημά μας. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μια απαράμιλλη εμπειρία για αθλητές και φιλάθλους. Το WSB όχι μόνο θα αναζωπυρώσει το πάθος για την πυγμαχία, αλλά θα θέσει επίσης ένα νέο πρότυπο για την αριστεία στον ανταγωνισμό. Αυτό είναι πυγμαχία όπως δεν έχετε ξαναδεί – πιο συναρπαστικό, πιο προσιτό και πιο δυναμικό.»

Η αναβίωση του WSB έρχεται σε μια εποχή που το άθλημα της πυγμαχίας γνωρίζει μια αναζωπύρωση σε δημοτικότητα, με τους θαυμαστές να λαχταρούν νέες και καινοτόμες μορφές. Η σεζόν του 2025 είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτή τη ζήτηση, υποσχόμενη έντονες αντιπαλότητες, δραματικές ιστορίες και αξέχαστες στιγμές στο ρινγκ.

Καθώς ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή του World Series of Boxing, η IBA είναι πεπεισμένη ότι η σεζόν του 2025 όχι μόνο θα αναζωπυρώσει το πνεύμα του αρχικού WSB αλλά και θα ανυψώσει το άθλημα σε νέα ύψη. Οι λάτρεις της πυγμαχίας σε όλο τον κόσμο μπορούν να ανυπομονούν για μια χρονιά συναρπαστικών αγώνων και την ανάδειξη νέων πρωταθλητών σε αυτόν τον περίφημο διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία Επαγγελματική