fbpx

Ο Usyk βασιλιάς των Heavyweight 

Ο Usyk βασιλιάς των Heavyweight 

Ο Oleksandr Usyk έγινε ο πρώτος αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής βαρέων βαρών της πυγμαχίας με τέσσερις ζώνες, μετά τον Lennox Lewis και το μακρινό 1999. 

Σε μια μεγάλη βραδιά, ο Βρετανός Fury ξεκίνησε καλά, αλλά μέχρι περίπου τα μισά του αγώνα. Από εκεί ο Usyk ισορρόπησε και πήρε κι ένα μέτρημα υπέρ του καθοριστικό. 

Κατά την  αναμονή του επίσημου αποτελέσματος, ο Fury φαινόταν πεπεισμένος για τη νίκη πριν ο Usyk, ο οποίος με ανέκφραστο πρόσωπο,  ξεσπάσει σε κλάματα όταν ανακοινώθηκε ως νικητής.

Τα scorecards έδειξαν 115-112 και 114-113 για τον Ουκρανό, με έναν τρίτο κριτή να σκοράρει με 114-113 στον Fury.

Αυτό σήμαινε ότι ο Fury έχασε για πρώτη φορά σε 16 χρόνια επαγγελματικής καριέρας. Θα πάρει μια άμεση ευκαιρία για ρεβάνς με έναν αγώνα που προγραμματίζεται για αργότερα φέτος.

“Πιστεύω ότι κέρδισε μερικούς από τους γύρους, αλλά κέρδισα την πλειοψηφία”, είπε ο Fury μέσα από το ρινγκ.

“Θα επιστρέψω.”

Ο Usyk με αυτή τη νίκη πήρε τη ζώνη της WBC από τον Fury, για να την προσθέσει στη συλλογή του με αυτές των WBA, WBO και IBF.

Ο 37χρονος παραμένει αήττητος και είναι ο πρώτος πυγμάχος εδώ και σχεδόν 25 χρόνια που αντέχει ως μοναδικός παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών του αθλήματος.

Ευχαριστώ πολύ την ομάδα μου. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την οικογένειά μου, για μένα, για τη χώρα μου. Είναι μια υπέροχη στιγμή, είναι μια υπέροχη μέρα“, είπε ο Usyk.

«Είμαι έτοιμος για ρεβάνς».

Ο Tyson Fury δεν είχε χάσει ποτέ αγώνα επαγγελματία εδώ και 16 χρόνια

Ο Usyk – ένας πρώην αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος πρωταθλητής στα cruiserweight – επικράτησε σε έναν αγώνα δύο ημιχρόνων στο Kingdom Arena του Ριάντ, ωθώντας τον εαυτό του στη συζήτηση για να θεωρηθεί σπουδαίος όλων των εποχών.

Ένα πλήθος 20.000 ατόμων που περιλάμβανε διάσημα πρόσωπα όπως ο Cristiano Ronaldo περίμενε εκστασιασμένο για το main event.

Ο Usyk έκανε την είσοδό του φορώντας μια εντυπωσιακή πράσινη παραδοσιακή ουκρανική στολή, με τα μάτια του καρφωμένα στο ρινγκ.

Σε αντίθεση με τον Usyk, ένας παιχνιδιάρης Fury τραγούδησε και χόρεψε στο Holding Out For A Hero της Bonnie Tyler.

Καθώς οι δύο πρωταθλητές προχωρούσαν στο κέντρο του ρινγκ για το πρώτο καμπανάκι η επίπονη μακρά αναμονή για να στεφθεί ένας αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής τελείωνε. 

Ένας χαμογελαστός και θρασύς Fury έδειξε το δρόμο του στον πρώτο γύρο. Ακόμη και όταν ο Usyk προσγειώθηκε με ένα σταθερό αριστερό κροσέ  και τον στρίμωξε  στη γωνία, ο ‘Gypsy King’ γέλασε περιφρονητικά.

Ο Fury απάντησε με δύο δυνατά uppercuts στο στον Usyk στο δεύτερο. Το πλεονέκτημα του ύψους και του «φτασίματος» του Fury δημιουργούσε ένα πολύ μεγάλο γρίφο για να λύσει ο Usyk, ή έτσι φαινόταν.

Ο Usyk επέστρεψε στον αγώνα στο δεύτερο μισό του αγώνα, κι αφού είχε δεχθεί ένα τρομερό uppercut στον έκτο, καθώς ο αγώνας φαινόταν να ξεφεύγει.

Αλλά επέστρεψε θεαματικά σε έναν εκπληκτικό ένατο γύρο. Με τον Lennox Lewis, τον τελευταίο αδιαμφισβήτητο πρωταθλητή της κατηγορίας, και τους πρώην πρωταθλητές Larry Holmes και Evander Holyfield να παρακολουθούν από κοντά, ο Usyk βρήκε επιτέλους τον ρυθμό του.

Έπειτα από ένα καταιγισμό χτυπημάτων, ο ζαλισμένος Fury τρεκλίστηκε γύρω από το ρινγκ – φαινομενικά στάθηκε στα πόδια του – και μέσα στα σχοινιά. Κατάφερε να ανταπεξέλθει στο μέτρημα του διαιτητή και χτύπησε το καμπανάκι. 

Ένα άλλο αριστερό βρήκε γεμάτο τον Fury στον 11ο. Οι δυο τους «έδωσαν» γάντια για τον 12ο και τελευταίο γύρο και υπήρχε η αίσθηση ότι υπήρχαν ακόμα πολλά να δώσουν. Ο Fury, σύμφωνα με δηλώσεις του, ήταν μπροστά ή έτσι νόμιζε. Και για αυτό δεν πίεσε. O Usyk υπομονετικά περίμενε να τελειώσει ο αγώνας, κάνοντας ότι έκανε στους τελευταίους έξι γύρους. 

Ένας επαναληπτικός αγώνας είναι στα σκαριά για τον Οκτώβριο, αλλά είναι απίθανο να γίνει και για τις τέσσερις ζώνες – το σχέδιο της IBF να πάρει τη ζώνη από τον Usyk καθώς δεν θα αντιμετωπίσει τον υποχρεωτικό του αντίπαλο στη συνέχεια.

Θα επιστρέψω, θα ξεκουραστώ. Πιστεύω ότι κέρδισα τον αγώνα, αλλά δεν πρόκειται να κάτσω να κλαίω και να δικαιολογούμαι. Θα το ξανακάνουμε”, πρόσθεσε ο Fury. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία Επαγγελματική