fbpx

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Κουβανός Lopez κατέκτησε το 5ο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Κουβανός Lopez κατέκτησε το 5ο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Κουβανός Mijain Lopez έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, με την κατάκτηση του 5ου χρυσού μεταλλίου σε αντίστοιχα Ολυμπιακά Τουρνουά Πάλης.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Κουβανός Lopez κατέκτησε το 5ο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Στον τελικό των 130 κιλών της ελληνορωμαϊκής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο 41χρονος Lopez νίκησε 6-0 τον κουβανικής καταγωγής και πρώην training partner του, Yasmani Acosta από την Χιλή, για να προσθέσει άλλο ένα χρυσό μετάλλιο μαζί με τα χρυσά που κέρδισε στο Πεκίνο το 2008, στο Λονδίνο το 2012, στο Ρίο το 2016 και στο Τόκιο το 2021.

Με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach, να παρευρίσκεται στο Champ de Mars Arena όπου πραγματοποιήθηκε ο τελικός, ο Lopez πήρε τη νίκη στο πρώτο του τουρνουά μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Τόκιο. Στη συνέχεια έβγαλε τα παπούτσια του και τα άφησε στη μέση του ταπί, την χαρακτηριστική κίνηση ενός παλαιστή που δηλώνει το τέλος της καριέρας του.

Ο Lopez βρισκόταν σε ένα «κλειστό club» οκτώ αθλητών που έχουν κερδίσει τέσσερα χρυσά σε ατομικό άθλημα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μαζί με τον Ιάπωνα παλαιστή Kaori Icho, τον Δανό ιστιοπλόο Paul Elvstrom, τους Αμερικανούς Al Oerter στην δισκοβολία και τον Carl Lewis στον στίβο, τους επίσης Αμερικανούς Michael Phelps και Katie Ledecky στην κολύμβηση και τον Αμερικανό Vincent Hancock στην σκοποβολή. Με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Ολυμπιακό Τουρνουά του Παρισιού, είναι πλέον ο μοναδικός που έχει καταφέρει να κατακτήσει 5 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πάλη