fbpx

Πέμπτος στην Ευρώπη ο Κολιτσόπουλος, στα ρεπεσάζ η Τζιανακοπούλου

Πέμπτος στην Ευρώπη ο Κολιτσόπουλος, στα ρεπεσάζ η Τζιανακοπούλου

Την πέμπτη θέση στην Ευρώπη κατέκτησε ο Αρίωνας Κολιτσόπουλος. Ο Έλληνας πρωταθλητής πάλεψε για το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Νόβι Σαντ στην κατηγορία των 72κ. Ελληνορωμαϊκής και επέδειξε γιατί αποτελεί ένα από τα χρυσά κεφάλαια της ελληνικής Πάλης

Ο Κολιτσόπουλος αγωνίστηκε στα ρεπεσάζ και με το καλημέρα έδειξε ότι στόχος του είναι το βάθρο. Στον πρώτο αγώνα αντιμετώπισε τον Τσέχο Μαγκομέντοβ και πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση νίκησε με 4-2. Στο δεύτερο ρεπεσάζ πάλεψε με τον Τσιάν από την Τσεχία. Σε έναν κλειστό αγώνα, το ταλέντο, το πάθος και η θέληση για τη νίκη μίλησαν και ο Κολιτσόπουλος νίκησε με 3-1 και πήρε την πρόκριση για τον μικρό τελικό. 

Εκεί αντιμετώπισε τον Νουρουλάγιεβ, των πολλών διακρίσεων. Ο Αζέρος που είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος, έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενες φορές το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23, ενώ πέρυσι είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο U20. Ο αγώνας ήταν πολύ ισορροπημένος κι ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 1-0. Μια κακή στιγμή, όμως, έδωσε την ευκαιρία στον Νουρουλάγιεβ να πάρει τέσσερις πόντους και να νικήσει με 4-1. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Κολιτσόπουλος είχε τον έλεγχο του αγώνα και έπρεπε να πάρει πόντο, καθώς στα τελευταία 70″ ο Αζέρος είχε παθητικό παιχνίδι. 

Σε ηλικία μόλις 17 χρονών ο Κολιτσόπουλος αποδεικνύει ότι το ταλέντο του, η σκληρή δουλειά και η προσπάθεια τον κατατάσσουν ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές της ηλικίας του και το μέλλον φυσικά του ανήκει. 

Στον  δρόμο των μεταλλίων έχει μπει και η Δροσούλα Τζιανακοπούλου, όπου σήμερα θα αγωνιστεί στα ρεπεσάζ των 68κ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα παλέψει με την Ρουμάνα Παντιρού κι αν νικήσει θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο με την Ουκρανή Ρούμπακ.   

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρίχνονται σήμερα ακόμα τρεις αθλήτριες με πολλά όνειρα και αξιώσεις. Στα 53κ. η Ελένη Κολόζη θα αντιμετωπίσει την Σεκριέρου από την Μολδαβία. Στα 62κ. η Άννα Φωτιάδου θα παλέψει με τη ανεξάρτητη αθλήτρια Κους, ενώ τέλος η Νικολέτα Μπάρμπα θα αντιμετωπίσει στα 65κ. την Λιθουανή Τσεσναουσκάιτε.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πάλη