fbpx

Ολυμπιονίκης του Τόκιο στην Πάλη υπέγραψε συμβόλαιο για American Football

Steveson

Ο Gable Steveson, Ολυμπιονίκης της ελευθέρας πάλης υπερβαρέων βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, υπέγραψε συμβόλαιο free agent με την ομάδα Buffalo Bills του National Football League των ΗΠΑ. Το ανακοίνωσε επίσημα ο σύλλογος την Παρασκευή. Ο Ολυμπιονίκης ύψους 1.80εκ και βάρους 120 κιλών φέρεται να μην έχει παίξει στο παρελθόν American Football στην αθλητική του καριέρα!

Ο Steveson, ο οποίος μόλις έκλεισε τα 24, θα ενισχύσει την άμυνα και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 61 για τους Bills. Oι οποίοι έχουν προκριθεί στα πλέι οφ του NFL τις τελευταίες πέντε σεζόν, αλλά δεν έχουν φτάσει στο Super Bowl από το 1993. Σύμφωνα με το Chow of Red Envelope Sports, οι Bills δεν είναι η μόνη ομάδα που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την υπογραφή του χρυσού Ολυμπιονίκη.

Ο Steveson νίκησε τον τότε παγκόσμιο πρωταθλητή της Γεωργίας Geno Petriashvili με 10-8 στον τελικό των 125 κιλών το 2021 στο Τόκιο. O Αμερικανός έγινε ο νεότερος ολυμπιονίκης ελεύθερου στυλ στην κατηγορία βάρους σε ηλικία 21 ετών.
Πέρασε τα τελευταία τρία χρόνια με το WWE της επαγγελματικής πάλης, όπου παίζει ο μεγαλύτερος αδερφός του Μπόμπι, πριν κυκλοφορήσει στις αρχές Μαΐου.

Ο Steveson ήταν δύο φορές πρωταθλητής κολεγίου των ΗΠΑ παλαιστής για το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα το 2021 και το 2022, κερδίζοντας το Hodge Trophy τότε ως ο κορυφαίος παλαιστής κολεγίου των ΗΠΑ. Πήρε 48-0 σε αγώνες dual meet και 85-2 συνολικά στην κολεγιακή του καριέρα.

Ο Steveson πήρε το όνομά του από τον εμβληματικό Αμερικανό παλαιστή Dan Gable, τον Ολυμπιονίκη του 1972 του Μονάχου στα 68 κιλά στην ελεύθερη πάλη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πάλη