fbpx

Γκρέι: «Η μητρότητα δεν μπορεί να σταματήσει το Ολυμπιακό όνειρο»

Γκρέι: «Η μητρότητα δεν μπορεί να σταματήσει το Ολυμπιακό όνειρο»

Η έξι φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Ελευθέρας Πάλης Αντελίν Γκρέι, είπε ότι πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά για να υποστηριχθούν οι εργαζόμενες μαμάδες στο υψηλότερο επίπεδο του ελίτ του αθλητισμού, καθώς η Αμερικανίδα επιδιώκει ένα άλλο Ολυμπιακό όνειρο μετά την απόκτηση δίδυμων.

Η Γκρέι κέρδισε το χάλκινο στην κατηγορία των 76 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης του περασμένου μήνα, που έγινε ακόμη πιο γλυκό καθώς ήρθε 14 μήνες μετά τη γέννα της: «Είναι στην πραγματικότητα το πρώτο χάλκινο μετάλλιο για το οποίο δεν έχω μείνει πραγματικά στενοχωρημένη», είπε η Γκρέι, η οποία έπρεπε να περιμένει πέντε μήνες για να επιστρέψει στο γυμναστήριο αφού γέννησε δίδυμα τον Ιούλιο του 2022.

«Τέσσερις μήνες αργότερα, έκανα τον πρώτο μου αγώνα. Έξι μήνες αργότερα, μπήκα στην ομάδα για το Παγκόσμιο . Και όταν το έκανα, είπα “Θεέ μου, τι έκανα μόλις;”», πρόσθεσε.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών αυτό το καλοκαίρι έφερε εκ νέου τα φώτα της δημοσιότητας στις προκλήσεις του να είσαι μητέρα αθλήτρια στο υψηλότερο επίπεδο του αθλητισμού, με τρεις μαμάδες στην εθνική ομάδα των ΗΠΑ.

Αντελίν Γκρέι

Η Γκρέι, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο, είπε ότι χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη:«Οι γυναίκες στο Παγκόσμιο Κύπελλο και εγώ λάβαμε υποστήριξη», είπε η Γκρέι, αποδέκτης της βοήθειας του Γραφείου Παιδικής Φροντίδας του Γυναικείου Αθλητικού Ιδρύματος (WSF), όπου παρείχε μια Ζώνη Παιδικής Φροντίδας για αθλήτριες που είναι μητέρες.

«Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που χρειάζονται για να μπορείς να έχεις το παιδί σου μαζί σου ενώ προπονείσαι και αγωνίζεσαι που πρέπει να έχεις αυτό το επιπλέον χέρι».

Η Γκρέι, η οποία έχει κερδίσει μία θέση στους τελικούς στην κατηγορία των 76 κιλών των Ολυμπιακών προκριματικών των ΗΠΑ του επόμενου έτους, αν κλείσει το εισιτήριό της για τους Αγώνες του Παρισιού, θα αγωνιστεί σχεδόν δύο χρόνια από την ημέρα που γέννησε. 

Ελπίζει ότι το ταξίδι της μπορεί να εμπνεύσει άλλους αθλητές σε ολόκληρο το Ολυμπιακό πανόραμα: «Οι γυναίκες στον αθλητισμό δεν χρειάζεται να είναι κάτι που κάνουν μόνο στα είκοσί τους», είπε η Γκρέι.

«Μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου και δεν είναι απαραίτητο ότι πρέπει να βάλεις τη ζωή σου σε αναμονή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Α. Βαζογιάννης

Πατήστε Like και ακολουθείστε τη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook για να ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Πάλη