fbpx

Ο δάσκαλος των δασκάλων Khru Θεόδωρος Γκίτσας

Ο δάσκαλος των δασκάλων Khru Θεόδωρος Γκίτσας

Ο Khru Θεόδωρος Γκίτσας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές στην ανάπτυξη του Muaythai στην Ελλάδα, καθώς έχει καταφέρει να εμπνεύσει πολλούς αθλητές, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση και την αγάπη του στους νεότερους. Γεννημένος στα Τρίκαλα το 1967, η αθλητική του πορεία ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία στη Γερμανία και συνέχισε καλλιεργώντας διάφορα μαχητικά αθλήματα στην Ελλάδα, υπηρετώντας παράλληλα την Πατρίδα του, ως Μόνιμος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, καθώς και βοηθός προπονητή – Αρχηγός ομάδας πυγμαχίας του Στρατού Ξηράς για 17 συνεχόμενα έτη. Το 1992 ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ταϊλάνδη με τον δάσκαλο του, Δρόσο Μιχάλη για να προπονηθεί και έκτοτε αφιερώθηκε στο Muaythai, εκπαιδευόμενος δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους. Ακολούθησαν πολλά ταξίδια με τον ίδιο προορισμό όπου πάντοτε ο σκοπός του ήταν η γνώση.

Ο Khru Θεόδωρος Γκίτσας είναι επικεφαλής της Εξεταστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Muaythai – ΠΟΜ και υπεύθυνος για την αξιολόγηση αθλητών και προπονητών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη και την καθιέρωση υψηλών προτύπων στο ελληνικό Muaythai, διασφαλίζοντας ότι όλοι όσοι προάγονται σε υψηλούς βαθμούς, πληρούν τα αυστηρότερα κριτήρια αριστείας.

Με το πάθος και την αγάπη του για το Muaythai, συνεχίζει να αποτελεί φάρο για τους νέους αθλητές, διαμορφώνοντας το μέλλον του αθλήματός μας στην Ελλάδα και ενδυναμώνοντας την επόμενη γενιά «μαχητών» με την πλούσια εμπειρία και την πολύτιμη γνώση του. Η δέσμευσή του για την παράδοση και την εξέλιξη του αθλήματός, είναι εμφανής μέσα από την ενεργό συμμετοχή του σε διεθνείς και εγχώριες δράσεις της Ομοσπονδίας.

Στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muaythai 2024, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα κατά το διάστημα 31 Μαΐου – 10  Ιουνίου, ο Khru Θεόδωρος Γκίτσας είχε κεντρικό και καθοριστικό ρόλο τόσο ως προπονητής όσο και ως κριτής.

Προετοιμάζοντας κατάλληλα την εθνική μας ομάδα κατάφερε με τις αθλήτριες Δήμητρα Αχλαδά και Ελεονώρα Νούτση να αποσπάσουν την πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στο αγώνισμα Mai Muay. Η συμβολή του στην οργάνωση και η επιμονή του στην προβολή των Wai Kru και Mai Muay αναγνωρίστηκαν ευρέως, υπογραμμίζοντας το κύρος του στην Παγκόσμια κοινότητα του Muaythai.

Μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση αθλητών, και μετά από τις διακρίσεις που κατάφεραν να κατακτήσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Muaythai 2024, τα δύο νέα αγωνίσματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας IFMA / International Federation of Muaythai Associations, Wai Kru και Mai Muay απέκτησαν υπόσταση και εντάχθηκαν στο Μητρώο Αθλητικών Φορέων, δίνοντας πλέον τη δυνατότητα σε όλους τους αθλητές να αγωνίζονται και στο παραδοσιακό κομμάτι του Muaythai και να απολαμβάνουν τα προνόμια του αθλητικού νόμου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί ένα ιδιαίτερης σημασίας γεγονός, το οποίο απορρέει από την αδιάκοπη προσπάθεια ετών και ενισχύει τη θέση μας στο διεθνές στερέωμα του αθλήματος.

Χάρη στην πολύτιμη συμβολή και το όραμά του δασκάλου, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο άθλημά μας, στο οποίο πρωταγωνιστές είναι πάντα οι αθλητές μας.

«Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Muaythai, ευχαριστεί και συγχαίρει τον δάσκαλο Θεόδωρο Γκίτσα, για την πορεία, το έργο και το ήθος που τον διακρίνει»

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μουάιτάι