fbpx

Οι Έλληνες διαιτητές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Muaythai στην Πάτρα

Οι Έλληνες διαιτητές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Muaythai στην Πάτρα

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Muaythai 2024 που διεξήχθη 31/5 – 10/6 για πρώτη φορά στη χώρα μας και την πόλη της Πάτρας πέρασε στην ιστορία.

Τα φώτα δικαίως έπεσαν σε αθλητές (που είναι πάντα οι πρωταγωνιστές), παρα-αθλητές και στους προπονητές τους που έδωσαν ο καθένας τη δική του μάχη για μια θέση στο βάθρο της σημαντικότερης και μεγαλύτερης επίσημης διοργάνωσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Muaythai (I.F.M.A.).

Η ελληνική αποστολή κατάφερε μάλιστα να τερματίσει στην 4 θέση του συνολικού πίνακα μεταλλίων με 4 χρυσά, 4 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια μετά από την τεράστια προσπάθεια των αθλητών μας.

Στην Πάτρα όμως δεν μας εκπροσώπησαν μόνο αθλητές και προπονητές αλλά και 7 Έλληνες διαιτητές.

Με την συμμετοχή πάνω από 70 διαιτητών/ κριτών απ’ όλο τον κόσμο και με επικεφαλής της αποστολής τον διεθνή Αρχιδιαιτητή της επιτροπής διαιτησίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Muaythai (ΠΟΜ) και μέλος της Ευρωπαϊκής επιτροπής διαιτησίας της WMC, Νικηφόρο Κυδωνάκη, οι Έφη Παντέλογλου, Ελπίδα Νασιοπούλου, Σοφία Ζαχαρίου, Γιώργος Αργυρόπουλος, Ανάργυρος Μάλαμας και Σταύρος Γεωργόπουλος έκαναν το καθήκον τους από τη θέση των κεντρικών διαιτητών αλλά και των κριτών, με απόλυτη αποτελεσματικότητα και συνέπεια.

Ο Νικηφόρος Κυδωνάκης ανάμεσα σε υψηλόβαθμα στελέχη της επιτροπής διαιτησίας της IFMA

Να υπογραμμίσουμε ότι μετά τις επιτυχίες σε διοικητικό επίπεδο, όπως η θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας από τον Ι. Παπαδόπουλου πρόεδρο ΠΟΜ, και τις συνεχόμενες παρουσίες και επιτυχίες σε υψηλό επίπεδο των αθλητών μας, πολύ σημαντική (θεωρώ) είναι η αντίστοιχη παρουσία στο ίδιο επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών-κριτών.

Ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία η διοργάνωση του Παγκοσμίου ώστε να πάρουν εμπειρίες και γνώσεις οι κριτές μας, να χριστούν διεθνείς ώστε να ανελιχθούν και να υπολογίζονται ως γρανάζια στη μηχανή που βγάζει αποφάσεις και κρίνει αποτελέσματα. Κακά τα ψέματα σε όλα τα σπορ ομαδικά και μη χρειάζεται μια δυνατή παρουσία και σε αυτό το κομμάτι.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μουάιτάι