fbpx

Στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο το Rajadamnern World Series για την 78η επέτειο λειτουργείας του

Στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο το Rajadamnern World Series για την 78η επέτειο λειτουργείας του

Την 78η επέτειο θα γιορτάσει το στάδιο Rajadamnern, η θρυλική αρένα στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Ένα στάδιο που έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του muaythai από το 1945 όπου και κατασκευάστηκε, φιλοξενώντας κορυφαία event και αθλητές.

Πριν από το 1945, το muaythai δεν ήταν ένα ανταγωνιστικό άθλημα, αλλά μια τέχνη που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο. Το 1945, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είχε ένα όραμα. Να χτίσει το στάδιο Rajadamnern τόσο ως χώρο διεξαγωγής αγώνων όσο και ως κυβερνητικό φορέα για να προωθήσει το muaythai ως το εθνικό άθλημα της Ταϊλάνδης.

Το στάδιο Rajadamnern είναι γνωστό ως το πρώτο στάδιο muaythai στον κόσμο με πλούσια ιστορία και τη δική του κληρονομιά. Είναι ο λόγος για την ίδια την ύπαρξη του muaythai ως το άθλημα που γνωρίζουμε σήμερα. Σήμερα, το muaythai θεωρείται η καλύτερη μορφή όρθιας μάχης παγκοσμίως, κάτι που έχει επηρεάσει την ανάπτυξη άλλων μαχητικών αθλημάτων όπως το kickboxing. Γι’ αυτό είναι πολύ συνηθισμένο να βλέπουμε όχι μόνο μαχητές muaythai, αλλά kickboxers και μαχητές MMA από όλο τον κόσμο σε αγώνες αλλά και στην Ταϊλάνδη για να προπονηθούν στον τόπο προέλευσης του ίδιου του αθλήματος.

Με αφορμή λοιπόν την ολοκλήρωση των 78 χρόνων λειτουργείας του ιστορικού σταδίου, το promotion ανακοίνωσε το επόμενο κεφάλαιο, παρουσιάζοντας την αληθινή τέχνη των οκτώ άκρων στην παγκόσμια σκηνή. Η αρχή θα γίνει από το εμβληματικό σπίτι των μαχητών αθλημάτων, το Korakuen Hall της Ιαπωνίας στις 12 Φεβρουαρίου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αλλά σίγουρα πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα δώσει την ευκαιρία στους φίλους του αθλήματος απ’ όλο τον κόσμο να απολαύσουν την μοναδική εμπειρία του RWS από κοντά.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μουάιτάι