fbpx

Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο για την Σήλια Μέμμου στο 29th Hungarian Kickboxing World Cup 2024

Ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο για τη Σίλια Μέμμου στο 29th Hungarian Kickboxing World Cup 2024

Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η χώρα μας στο 29th Hungarian Kickboxing World Cup 2024 που πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου.

Πέραν των 2 χρυσών μεταλλίων από Κωνσταντοπούλου και Τσολακίδου στο στυλ των Lowkicks στο ρινγκ, η χώρα μας κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και στο στυλ του Pointfighting στο τατάμι στην κατηγορία των 60kg Κορασίδων με την αθλήτρια του Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ, Σήλια Μέμμου.

Σε μια πολυπληθή κατηγορία στην οποία συμμετείχαν συνολικά 17 αθλήτριες κάνοντας τη διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου πολύ δύσκολη υπόθεση, η Μέμμου κατάφερε το απόλυτο παίρνοντας 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η πορεία προς το χρυσό ξεκίνησε με νίκη απέναντι στην Γερμανίδα Jana Hohler με 15-5 ενώ στην φάση των «8» αντιμετώπισε την Βρετανίδα Maia Bisley την οποία νίκησε με 13-7, παίρνοντας το εισιτήριο με τις 4 καλύτερες αθλήτριες του τουρνουά.

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου βρήκε απέναντί της την Ιταλίδα Layla El Hayek κερδίζοντας τον αγώνα με 12-3, εξασφαλίζοντας το ένα από τα 2 χρυσά εισιτήρια του μεγάλου τελικού της κατηγορίας.

Στον μεγάλο τελικό αγωνίστηκε με την Lara Indof από την Σλοβενία κερδίζοντας και αυτόν τον αγώνα με σκορ 10-8, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το μακρύ αυτό ταξίδι.

Χρυσό μετάλλιο για την Σήλια Μέμμου στο 29th Hungarian Kickboxing World Cup 2024

Η Μέμμου όμως δε σταμάτησε εκεί. Αγωνιζόμενη και σε δεύτερη κατηγορία κιλών (55kg Κορασίδων) επίσης στο στυλ του Pointfighting, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο σε μια κατηγορία με 24 αθλήτριες.

Χάλκινο μετάλλιο για την Σήλια Μέμμου στο 29th Hungarian Kickboxing World Cup 2024

Μία φανταστική πορεία σε ένα από τα υψηλού βαθμού δυσκολίας πρωταθλήματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Kickboxing (WAKO), με τη χώρα μας να κατακτά συνολικά 32 μετάλλια (3-6-23).

Η Μέμμου αυτή την στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση στην κατάταξη της WAKO στο στυλ του Pointfighting στα 55kg και στην τρίτη θέση στα 60kg, κάτι που επιβεβαιώνει την κυριαρχία της και στις 2 αυτές κατηγορίες όντας μία από τις καλύτερες αθλήτριες Pointhfighting στον κόσμο σε ηλικία μόλις 15 ετών ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα και προπονητή της, Νίκου Μέμμου.

Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ με τον επικεφαλής προπονητή Νίκο Μέμμο

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Κικ Μπόξινγκ