fbpx

Μαρίζα Σουμπασάκη και 7ο Δημοτικό Πετρούπολης χέρι χέρι

Μαρίζα Σουμπασάκη και 7ο Δημοτικό Πετρούπολης χέρι χέρι

Το Σάββατο το πρωί μέχρι το απόγευμα βρισκόταν στο κλειστό του Αγίου Δημητρίου, με τους αθλητές της, στο South Attica Karate Cup. Αλλαγή βάρδιας με τον Στέφανο και πλώρη για το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης. Εκεί που έδειξε σε μικρούς μαθητές κάποια πράγματα για το Καράτε και τόνισε «Πόσο σημαντικό είναι να τους δίνεται η δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε βασικές γνώσεις αυτοάμυνας…» 

Μιας χρονιάς γεμάτης, μιας συνεργασίας με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Μια πρωτοβουλία που θα μπορούσε και θα έπρεπε να δώσει το παράδειγμα. Γιατί είναι πολυ σημαντικό οι μαθητές να μαθαίνουν για την αυτοάμυνα μέσα απο τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις, ειδικά πλέον που ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Μια εποχή που τα παιδιά επιβάλλεται να γνωριζουν βασικές τεχνικές αυτοάμυνας για να αντιμετωπίζουν καταστάσεις βίας, bulling, κακοποιητικές συμπεριφορές απο το οικείο ή το ευρύτερο περιβάλλον τους. 

Η Μαρίζα Σουμπασάκη, η επικεφαλής προπονήτρια του ΑΣ Οδυσσέα Πετρούπολης, μίλησε για τη δύσκολη εποχή που ζούμε «που κυριαρχεί το bulling και η βία. Η γνώση της αυτοάμυνας καθίσταται αυτόματα ως το πιο σημαντικό και πολύτιμο εφόδιο». Τα μαθήματα αυτά προσφέρουν στα παιδιά πολλά. «Διαμορφώνουν δυνατό σώμα και χαρακτήρα, αποκτούν αυτοπεποίθηση, μαθαίνουν να προστατεύουν τον εαυτό τους, να αποφεύγουν τις κακές παρέες και μέσα απο τον αθλητισμό  μαθαίνουν σε έναν υγιή τρόπο ζωής»! 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Καράτε