fbpx

Λυδία Ξένου: Με το ασημένιο στο Karate 1 Youth League

Λυδία Ξένου: Με το ασημένιο στο Karate 1 Youth League

Με 8 συμμετοχές συνεχίστηκε  το Karate Youth League στην κατηγορία Junior. Μετά το χάλκινο μετάλλιο στα Katas από την Αθηνά Τσιακμάκη (δες εδώ) η Λυδία Ξένου κατέκτησε το ασημένιο στα 53 κιλά, ενώ και οι Μόκας και Ψωμάς έφτασαν στην 5η θέση. 

Για τα -53 κιλά η Λαμπρινή Λυδία Ξένου έφτασε «αφρενάριστη» στον τελικό της κατηγορίας. Με νίκες επί των Lucia Freixinos Caravaca (3-1), Siria Luciani (4-0), Patricia Nastas (8-0) και Ruth Vizcaino Calvo (5-2) έφτασε στον τελικό για να αντιμετωπίσει την Silya Abdesselem από τη Γαλλία. Έχοντας εξασφαλίσει το μετάλλιο διεκδίκησε το χρυσό αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να πετύχει την 5η της νίκη, κατακτώντας τελικά το ασημένιο μετάλλιο. 

Η κάτοχος του χρυσού στα -48 κιλά στο προηγούμενο Youth, Χριστίνα Τριάδα Παππά, αν και ξεκίνησε με νίκη επί της Asia De Falco (7-6), στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από την Rebecca Ortu (0-6) μένοντας έτσι εκτός συνέχειας. 

Η Ειρήνη Κάτσικα στα -66 κιλά αντιμετώπισε την Ayah El Aidi την οποία και κέρδισε με 7-1, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Mariam Abdelrahman Tantawi (1-3) 

Για τα -61 κιλά ο Γιώργος Παπαδόπουλος (ΑΣ Λακώμματος) πέτυχε δυο νίκες επί των Kerem Mustafa Yiğit (2-1) και Kacper Mazurowski (8-3) αλλά στο παιχνίδι που θα τον έστελνε στους 8 ηττήθηκε από τον Kutman Satymkulov (0-0). 

Στα +76 κιλά είχαμε διπλή εκπροσώπηση. Ο Μιχαήλ Μόκας (ΑΣ Σότοκαν Καράτε Ηγουμενίτσας) ξεκίνησε την πορεία του προς την 8αδα επικρατώντας των Yagli Kerem Tugra (1-1), Smajic Harun (4-1) και Marino Fernando (4-4). Στους 8 αντιμετώπισε τον Seck Serigne Mbacke από τον οποίο ηττήθηκε με 2-3. Συνέχισε στα ρεπεσάζ, εκεί όπου διεκδίκησε το χάλκινο μετάλλιο. Αφού επικράτησε του Oleksandr Kozylian με 3-1, δεν μπόρεσε να κερδίσει και τον Federico Supino (1-3) κατακτώντας την 5η θέση. 

Την ίδια θέση κατέκτησε και ο Ηλίας Ψωμάς (Δόξα Γαλατσίου), ο έτερος εκπρόσωπος μας. Μπήκε δυναμικά κερδίζοντας άνετα, κατά σειρά, τους Pawel Kiryluk (3-2), Miresan Sechei Cristian Alexandru (5-0) και Nemanja Jelicic (5-0). Στον αγώνα που θα τον έστελνε στην 4αδα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Lukas Bohunicky (0-1) και πήρε τη 2η ευκαιρία για το χάλκινο στα ρεπεσάζ. Εκεί επικράτησε του Yousef Alabdulathim με 2-0 αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και με τον Abdullah Alqahtani (0-0) κατακτώντας και αυτός την 5η θέση. 

Για την κατηγορία των -68 κιλών ο Χρήστος Παπαευσταθίου (TKA Karate) δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Andrea Odello από τον οποίο γνώρισε την ήττα και μένοντας εκτός συνέχειας. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Καράτε