fbpx

Σήμερα  ξαναγράφεται ιστορία στο ομαδικό Kumite 

Σήμερα  ξαναγράφεται ιστορία στο ομαδικό Kumite 

Σε λίγες ώρες, στις 13:45, η ομάδα Kumite Ανδρών αποτελούμενη από ΞένοΜαστρογιάννηΣερεμετάκηΜπαλιώτηΚαρβούνηΝικόπουλο και Δρίβα διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο την ομάδα της Ιταλίας. 

Ένα μετάλλιο που έχει να έρθει από το 2011, στη Ζυρίχη, με τους Νίκο Γιδάκο, Κώστα Παπαδόπουλο, Δημήτρη Tριανταφύλλη, Γιώργο Τζάνο και Ηρακλή Τσαμουρλίδη

Το 2007 ήταν η πρώτη παρουσία ελληνικής ομάδας σε τελικό ομαδικού. Τότε οι Σπύρος Μαργαριτόπουλος, Κώστας Παπαδόπουλος, Κώστας Παππάς, Δημήτρης Τριανταφύλλης και Ηρακλής Τσαμουρλίδης κατέκτησαν το ασημένιο

Το 2009 Σπύρος Μαργαριτόπουλος, Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργος ΤζάνοςΔημήτρης Τριανταφύλλης και Ηρακλής Τσαμουρλίδης έφτασαν πάλι σε τελικό, κατακτώντας τελικά το ασημένιο. 

Τώρα γράφεται ξανά ιστορία. Με κοινούς παρονομαστές. Το 2007 και 2009 ο Σπύρος Μαργαριτόπουλος ήταν παρών εντός τατάμι, τώρα καθοδηγεί τα νέα παιδιά ως Ομοσπονδιακός προπονητής. Ο Γιώργος Τζάνος ήταν εκεί το 2009 και το 2011, τώρα κι αυτός από το νέο πόστο στην καρέκλα του προπονητή διεκδικεί άλλο ένα χρυσό. Ο τρίτος της παρέας, ο τεχνικός διευθυντής της EKF, ο Κώστας Παπαδόπουλος, όπως και ο Ομοσπονδιακός Δημήτρης Τριανταφύλλης (τον οποίο υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να είναι παρών στην Κροατία) είναι οι μοναδικοί που έχουν στη συλλογή τους και τα 3 μετάλλια που έχει κερδίσει η χώρα μας σε ομαδικό. Η νέα γενιά του Καράτε ακολουθεί κατά πόδας την παλιότερη. Και γράφει με χρυσά  γράμματα το όνομα της στην ιστορία. Και οι παλιοσειρές τραβάνε τους νέους, με τον μοναδικό τους τρόπο.  

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Καράτε