fbpx

5η θέση στην Ευρώπη για Ξένου, Τζίλια και ομαδικό Kumite 

5η θέση στην Ευρώπη για Ξένου, Τζίλια και ομαδικό Kumite 

Έχοντας κατακτήσει το χάλκινο στα European Games και το χρυσό στους Παράκτιους Μεσογειακούς, αυτό που έλειπε από τη συλλογή της Τζωρτζίνας Ξένου για να κλείσει πανηγυρικά ένα δεκάμηνο επιτυχιών ήταν ένα Ευρωπαϊκό μετάλλιο.

Η Γερμανίδα Jasmin Juettner μόνο εύκολη αντίπαλος δεν ήταν. 7η Ολυμπιονίκης στο Τόκυο, 2η στο Ευρωπαϊκό το 2016, χάλκινη σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό (δις) θα έβαζε δύσκολα στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Η Τζωρτζίνα εκτέλεσε υποδειγματικά το Chibana No Kushanku. Δυστυχώς όμως το υψηλό 40.4 που συγκέντρωσε δεν έφτανε για να την στείλει στο βάθρο. Βέβαια και η 5η θέση σε ένα Ευρωπαϊκό και δη στο πολύ απαιτητικό kata συνιστά τεράστια επιτυχία. 

Απίθανη η Στελίνα Τζίλια, κοίταξε στα μάτια την πολύπειρη Erminia Perfetto από την Ιταλία και παρά το γεγονός ότι στερήθηκε το μετάλλιο απέδειξε και αυτή ότι στο μέλλον θα δούμε πολύ σπουδαία πράγματα. Το γεγονός ότι στον μικρό τελικό κόντραρε στα ίσια την αντίπαλο της, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες γεμίζει αισιοδοξία την ίδια και την ελληνική αποστολή. 

Τα κορίτσια του ομαδικού Kumite, Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου, Κωνσταντίνα Πέππα και Σταυρούλα Ωραιοπούλου (Στελίνα Τζίλια και Μαρία Στόλη δεν αγωνίστηκαν) δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη επί της αντίστοιχης ομάδας της Γαλλίας και το μετάλλιο, παρόλα αυτά η 5η θέση αποτελεί από μόνη της πολύ μεγάλη  επιτυχία σε μια ομάδα νεανική που βάζει τις βάσεις για το μέλλον. 

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Καράτε