fbpx

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kun Khmer: Καμπότζη VS Ελλάδα στις 24 Νοεμβρίου

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kun Khmer: Καμπότζη VS Ελλάδα στις 24 Νοεμβρίου

Στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής διοργάνωσης, η πόλη του Ηρακλείου στην Κρήτη, μια περιοχή με βαθιές πολιτιστικές ρίζες, θα υποδεχθεί για πρώτη φορά το εθνικό άθλημα της Καμπότζης, το Kun Khmer.

Η Κρήτη, γνωστή για την πολιτιστική της κληρονομιά από την εποχή του Μινωικού πολιτισμού, μοιράζεται πολλά κοινά στοιχεία με τον πλούσιο πολιτισμό των Χμερ. Όπως οι Κρήτες, έτσι και οι Χμερ της Καμπότζης έχουν αφήσει πίσω τους σπουδαία αρχιτεκτονικά μνημεία και παραδόσεις, με το αρχαίο Ανγκόρ Βατ να αποτελεί σύμβολο της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Ο κρητικός πολιτισμός, γεμάτος ζωντανές παραδόσεις, μουσική, χορό και φιλοξενία, συνδυάζεται αρμονικά με την πολιτιστική κληρονομιά των Χμερ, οι οποίοι διακρίνονται για την τέχνη, τη μουσική και τις παραδοσιακές τους πολεμικές τέχνες. Αυτή η διοργάνωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να γεφυρωθούν οι δύο αρχαίοι πολιτισμοί μέσα από την πολεμική τέχνη του Kun Khmer και την πλούσια κρητική κουλτούρα.

Οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και Καμπότζης ενισχύθηκαν τα τελευταία χρόνια με διμερείς συμφωνίες, όπως αυτή του 2022 από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νικολάου Δένδια, που ενδυνάμωσε τη συνεργασία σε όλους τους τομείς μαζί με τουρισμού πολιτισμού και του αθλητισμού. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ασιατικών Αθλημάτων (Ε.Ο.Α.Α.) επίσης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας  στην Καμπότζη για την περαιτέρω προώθηση του Kun Khmer στην Ελλάδα, σηματοδοτώντας την αρχή μιας νέας εποχής στις πολιτιστικές και αθλητικές σχέσεις των δύο χωρών.

Το Πρωτάθλημα αυτό θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στην ιστορία των πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα, καθώς καμία άλλη χώρα δεν έχει στείλει επίσημη εθνική ομάδα για αγώνες αποκλειστικά με την Ελλάδα.
 Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των πολεμικών τεχνών, και η Κρήτη, με τον πολιτιστικό της πλούτο, θα φιλοξενήσει αυτή την ιστορική συνάντηση.

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Όνομα  Εvent: Kun Khmer Cambodia VS Greece
Ημερομηνία:
 Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024
Τοποθεσία: 2 Αοράκια, Ηράκλειο Κρήτης
Συμμετέχουν: Οι Εθνικές Πυγμαχικές Ομάδες από την Καμπότζη και την Ελλάδα για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Ελληνική ομάδα: Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Φανή Πελούμπη, μαζί με τους 8 καλύτερους  Έλληνες υπεραθλητές  του Ρινγκ των πολεμικών τεχνών
Μετάδοση: Ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη στην Καμπότζη, αγγίζοντας εκατομμύρια σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία

Φανή Πελούμπη
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Διάφορες Πολεμικές Τέχνες