Ένα μεγαλοπρεπές δρώμενο έλαβε χώρα στο Βέλγιο όπου το διοργάνωσε το Ρωμαϊκό Αρχαιολογικό Μουσείο του Oudenburg. Στα περίχωρα του μουσείου δημιουργήθηκε ένα Ρωμαϊκό στρατόπεδο όπου είχαν την δυνατότητα οι επισκέπτες να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο και να δουν ξανά τις Ρωμαϊκές λεγεώνες του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Είμαστε στα βόρεια σύνορα της Belgica Secunda του 325 μΧ (όπου τώρα βρίσκεται το Oudenburg). Από εκεί ο Αύγουστος Κωνσταντίνος συγκέντρωνε τις λεγεώνες του για να αναμετρηθεί με τον αντίπαλο του Μαξέντιο.
Σε αυτό το σημείο συγκεντρώθηκαν αναβιωτές και μαχητές των Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών από 12 κράτη. Ο κάθε ένας είχε συγκεκριμένο ρόλο.
Ο Αυτοκράτορας, ο Magister Millitum (στρατηγός), οι χιλίαρχοι, οι ιερείς (της πατρώας και της νέας πίστης), εκατόνταρχος, δρακονάριοι, κατάφρακτοι, λεγεωνάριοι, σαγιτάριοι, καμπί ντοκτόρες (εκπαιδευτές Οπλομαχίας), βοηθητικοί, γιατροί, υπηρέτες, αρχόντισσες όλοι ήταν εκεί και ζωντάνεψαν το στρατόπεδο.
Σε αυτό έγιναν ιστορικές αναπαραστάσεις, εργαστήρια Οπλομαχίας κτλ. Ηγετικός σύλλογος αναβιωτών της διοργάνωσης ήταν ο Βελγικός σύλλογος Legio XI CPF vzw, ενώ όπως αναφέραμε έλαβαν μέρος στην διοργάνωση και άλλοι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι.
Από αυτούς δεν έλειπε και η εκπροσώπηση της Ελλάδας. Ο Έλληνας ξιφομάχος ιστορικής και Βυζαντινής Σπαθασκίας και αναβιωτής Φαίδων Τζάιδας της Ακαδημίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών Λέοντες και μαθητής του προπονητή Ξιφασκίας και εκπαιδευτή Βυζαντινής/ Ρωμαϊκής σπαθασκίας Γεώργιου Ε. Γεωργά, βρέθηκε μαζί με τον Βουλγαρικό σύλλογο Ρωμαϊκής αναβίωσης Mos Maiorum στο Oudenburg ως limitanei / ripences δηλαδή ως στρατιώτης του συνοριακού στρατού όπου από αυτούς δημιουργήθηκαν αργότερα οι φημισμένοι Ακρίτες.
Είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα έλαβε μέρος στο μεγαλύτερο δρώμενο ζωντανής ιστορίας (Living History) και αναβίωσης (reenactment) της ύστερης Ρωμαϊκής / πρώιμης Βυζαντινής περιόδου σε παγκόσμια κλίμακα η οποία διεξήχθη υπό την αιγίδα Ακαδημαϊκών φορέων. Η ιστορική αναβίωση του 4ου μΧ αιώνα είναι πολύ σημαντική σε ιστορικό, σε πολιτιστικό, σε παραδοσιακό πλαίσιο και δίνουμε ραντεβού για του χρόνου.