Ακούστηκαν Ελληνικά παραγγέλματα και χρησιμοποιήθηκαν Βυζαντινές τακτικές μάχης, στην Αγγλία. Πρόκειται για ένα μεγάλο δρώμενο αναβίωσης της μέσης μεσαιωνικής περιόδου που έλαβε μέρος στο Ormskirk της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Βρετανικός σύλλογος ο οποίος ονομάζεται Historia Normanis ταξίδεψε τους θεατές στην μεσαιωνική Βυζαντινή Αυτοκρατορία την περίοδο που οι Φράγκοι πολιορκούσαν την Κωνσταντινούπολη. Ο Βρετανικός σύλλογος παρουσίασε μια αψιμαχία ανάμεσα σε Βυζαντινούς στρατιώτες και Φράγκους κατά την περίοδο της 4ης Σταυροφορίας.
Σε αυτό το δρώμενο οι Βρετανοί μαχητές που είχαν τον ρόλο των Ελλήνων του μεσαίωνα και των Βαραγγων έμαθαν τα Ελληνικά παραγγέλματα των Βυζαντινών σύμφωνα με τα εγχειρίδια υψηλής στρατηγικής και συγκρούστηκαν με τους αντίστοιχους Βρετανούς που είχαν τον ρόλο των Φράγκων.
Στην παρουσίαση χρησιμοποιήθηκε ανακατασκευασμένος εξοπλισμός που ήταν σε χρήση αυτή την περίοδο τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους Φράγκους.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πλευρά των “Βυζαντινών” έλαβε μέρος στις αψιμαχίες ο Βρετανός Connah Richley ο οποίος είναι επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών “Λέοντες”. Ο Connah είχε επισκεφθεί στο παρελθόν τον Πειραιά και διδάχθηκε Βυζαντινές Πολεμικές Τέχνες από τον εκπαιδευτή Βυζαντινής Οπλομαχίας και προπονητή Ξιφασκίας Γεώργιο Γεωργά.
Ο εκπαιδευτής της Βυζαντινής Σχολής Οπλομαχίας Γεώργιος Γεωργάς μύησε τον Connah Richley στο να απαγγέλλει και να κατανοεί τα αυθεντικά Ελληνικά παραγγέλματα τα οποία θα αξιοποιηθούν στο μέλλον σε τέτοιου είδους διοργανώσεις έτσι ώστε να γίνουν τα δρώμενα ποιο ιστορικά ακριβές.
Να υπογραμμίσουμε ότι την περίοδο των σταυροφοριών οι Βαραγγια Φρουρά των Αυτοκρατόρων ήταν Σαξωνες οι οποίοι είχαν έρθει στην Αυτοκρατορία για να πολεμήσουν κυρίως εναντίον των Νορμανδών οι οποίοι είχαν κατακτήσει την Αγγλία. Οι Σαξωνες θεωρούσαν ότι συνέχιζαν τον πόλεμο για την πατρίδα τους στα εδάφη της Αυτοκρατορίας διότι οι Νορμανδοί και οι σύμμαχοι τους είχαν εισβάλει σε αυτή.