fbpx

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Δραμιών στην Κέρκυρα

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Δραμιών στην Κέρκυρα

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Δραμιών της Κέρκυρας αποτελεί από το βράδυ της Κυριακής ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του αθλήματος αφού η φετινή διοργάνωση, με την άρτια προετοιμασία και τον λεπτομερή σχεδιασμό της από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης, & Fitness, κατατάσσεται – κατά κοινή παραδοχή – στις κορυφαίες διαχρονικά.

Το ρεκόρ συμμετοχής αθλητριών και αθλητών υψηλού επιπέδου από 31 χώρες του κόσμου, το αγωνιστικό ήθος που κυριάρχησε και οι εξαιρετικές επιδόσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών αγωνιστικής δράσης, αφήνουν το δικό τους ξεχωριστό ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μνήμη όσων βρέθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ε.Α.Κ. Κέρκυρας.

Η πρωτόγνωρη – για τα ελληνικά δεδομένα – διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Νησί των Φαιάκων ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της ΠΟΣΔ και του Αντιπροέδρου της Στέλιου Κλιάφα, με βασικά κίνητρα την ουσιαστική ανάπτυξη και την εισαγωγή της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τον Νοέμβριο του 2021 η Άρση Δραμιών συμπεριελήφθη στα επισήμως αναγνωρισμένα αθλήματα στην Ελλάδα – με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού – και την αποκλειστική ευθύνη της ανάπτυξης την έχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης, Fitness & Άρσης Δραμιών.

Αυτά τα 3 χρόνια, λοιπόν, αυτή η ευθύνη έχει μετατραπεί σε λειτουργικό σχεδιασμό και μεθοδική δουλειά ώστε μέχρι στιγμής να έχουν διοργανωθεί 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα, 3 Πανελλήνια Κύπελλα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ναύπλιο το 2023 και το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Κέρκυρα. Ταυτόχρονα, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός νέων αθλητών στη χώρα μας ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το πλάνο περαιτέρω ανάπτυξης σε όλη την Επικράτεια.

Η παρουσία και οι διακρίσεις της 14μελούς εθνικής αποστολής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κέρκυρας επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία και την προοπτική ανάπτυξης της Άρσης Δραμιών στην Ελλάδα. Ο απολογισμός των δέκα μεταλλίων (2 χρυσά, 1 ασημένιο, 7 χάλκινα) και οι εξαιρετικές επιδόσεις του συνόλου των αθλητριών και των αθλητών μας, μας γέμισαν χαρά και ικανοποίηση και αποτελούν ισχυρή παρακαταθήκη για το μέλλον.

Πολλά συγχαρητήρια στους Γιώτα Ματθέ, Βασιλική Μαυρίκη, Νεφέλη Ξένου, Αριστοτέλη Άνθη, Δημήτρη Βαλμά, Βασίλη Καρρά, Θέμη Κασαμπαλή, Γιώργο Κρυωνά, Δημήτρη Μακρυγιάννη, Σταμάτη Μασούρη, Κωνσταντίνο Μωραίτη, Αλέξανδρο Πεσεξίδη, Όλσι Στέργιο και Κώστα Χασίδη.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Μπόντι Μπίλντινγκ