fbpx

Οι δράσεις της ΕΟΠ για την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Οι δράσεις της ΕΟΠ για την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με μεγάλη επιτυχία και έντονη παρουσία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ), πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024. Η κεντρική εκδήλωση έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) στο Μαρούσι, με κεντρικό σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» και αποτέλεσε ένα κορυφαίο γεγονός που συγκέντρωσε μαθητές, αθλητές και εκπαιδευτικούς.

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Χάρη Μαριόλη, και με τη δυναμική συμμετοχή ομοσπονδιακών προπονητών, αθλητών και αθλητριών της Εθνικής Ομάδας, αλλά και κορυφαίων σωματείων της χώρας, η Πυγμαχία έλαβε κεντρικό ρόλο στις εκδηλώσεις. Γεμάτος χαρά και υπερηφάνεια και έχοντας στην «αγκαλιά» όλη τη νέα γενιά του αθλήματος, ο Πρόεδρος της ΕΟΠ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί θεμέλιο για τη δημιουργία μελλοντικών πρωταθλητών, αλλά και για την καλλιέργεια αξιών όπως η πειθαρχία, η συνεργασία και η αλληλεγγύη. Ειδικά για τα νέα παιδιά, η Πυγμαχία είναι ένας τρόπος ζωής που προάγει την υγεία, το ήθος και την κοινωνική ένταξη. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας δίνοντας δυναμικό παρόν δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες που φέρνουν τα παιδιά και τους νέους πιο κοντά στον αθλητισμό, ενισχύοντας την ανάπτυξη ολοκληρωμένων και υγιών προσωπικοτήτων».

Παράλληλα με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη τιμή, ο εορτασμός της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024 πραγματοποιήθηκε και στην περιφέρεια, προσφέροντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από αθλητικές και εκπαιδευτικές δράσεις με κύριο άθλημα την Πυγμαχία.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ), σε συνεργασία με τις τοπικές σχολικές μονάδες και με την έγκριση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, διοργάνωσε και φέτος δράσεις αφιερωμένες στην προώθηση της πυγμαχίας, αναδεικνύοντας τις παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές αξίες του αθλήματος.

Μαθητές από διάφορα σχολεία της περιφέρειας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της Πυγμαχίας μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες, υπό την καθοδήγηση έμπειρων Ομοσπονδιακών Προπονητών και Αθλητών – τριών της Εθνικής Ομάδας. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν παρουσιάσεις, παιχνίδια, προπονήσεις και προσομοιώσεις αγώνων, με στόχο να ενθαρρύνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν τη σημασία της πειθαρχίας, της συνεργασίας και της ατομικής προσπάθειας.

Με μεγάλη επιτυχία ο εορτασμός της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2024 πραγματοποιήθηκε και στην Καβάλα, με τη συμμετοχή της αθλήτριας και του αθλητή της Εθνικής Ομάδας Πυγμαχίας, Βασιλικής Σταυρίδου και Άγγελου Καραΐτη και την παρουσία του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, κ. Νότη Καρασάββα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκαν δράσεις για το Άθλημα της Πυγμαχίας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ), με την έγκριση της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, διοργάνωσε ένα εκπαιδευτικό και διαδραστικό πρόγραμμα για τους μαθητές, με κεντρικό σύνθημα «Η Πυγμαχία δεν είναι απλά μπουνιές».

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Βασίλειος Τσεπίδης παρουσίασε μια σειρά από δραστηριότητες που συνδύαζαν τη σωματική άσκηση με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε:

–  Ανάρτηση πόστερ με το σύνθημα «Η Πυγμαχία δεν είναι απλά μπουνιές», υπογραμμίζοντας τους πολλούς λόγους για τους οποίους ένα παιδί πρέπει να ασχοληθεί με την πυγμαχία.

–  Πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετική παρέλαση 20 μαθητών, καθένας από τους οποίους κρατούσε ένα ταμπελάκι με έναν λόγο που τα παιδιά θα έπρεπε να ξεκινήσουν την πυγμαχία

–  Σύντομη ιστορική αναδρομή στο άθλημα της πυγμαχίας

–  Παιδαγωγικά παιχνίδια σκυταλοδρομίας με χρήση πυγμαχικών γαντιών

–  Εκμάθηση βασικών κινήσεων και θέσεων της πυγμαχίας

–  Προπόνηση σε πυγμαχικό σάκο

–    Προσομοίωση αγώνα πυγμαχίας, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν από κοντά τις τεχνικές και τη στρατηγική του αθλήματος.

Οι δράσεις αυτές αποτέλεσαν μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν την Πυγμαχία, να καλλιεργήσουν κοινωνικές και ψυχικές δεξιότητες, και να αντιληφθούν τη σημασία της πειθαρχίας και της σωματικής άσκησης.

Με αυτές τις πρωτοβουλίες, η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) συνεχίζει να στηρίζει ενεργά την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού, με σκοπό τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων και υγιών προσωπικοτήτων μέσα από τη δύναμη του αθλητισμού.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά