fbpx

Μεσογειακό Καράτε: Καταιγισμός μεταλλίων- Χρυσό Παρασκευοπούλου, Σαμαράς και Κουταλιάρης- 18 στο σύνολο

Μεσογειακό Καράτε: Καταιγισμός μεταλλίων- Χρυσό Παρασκευοπούλου, Σαμαράς και Κουταλιάρης- 18 στο σύνολο

Το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Καράτε βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σήμερα, καθώς Juniors και Cadets αγωνίζονται τόσο σε katas όσο και σε kumite.

To χορό των μεταλλίων άνοιξε νωρίς το πρωί η Έλενα Ζερβού, με το χάλκινο μετάλλιο στα kata cadet, ενώ κατόπιν πήραν τη σκυτάλη οι αγωνιζόμενοι στο kumite, μεγαλώνοντας την ελληνική συγκομιδή. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε συνολικά 18 μετάλλια, καθώς εκτός αυτό της Ζερβού, ανέβηκε σε βάθρο με τους Μαρίνα Παρασκευοπούλου, Παναγιώτη Σαμαρά, Δημοσθένη Κουταλιάρη να κατακτούν το χρυσό. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το ασημένιο ανέβηκαν οι Αθανάσιος Φιλιάγκος, Αθανασία Παγωνίδου, Άγγελος Μωραϊτης, Δημήτρης Ζαφείρης, Αντώνης Καλούσης, Χρήστος Παπαευσταθίου ενώ το χάλκινο κατέκτησαν οι Αγνή Συκά, Αναστασία Αναστασιάδη, Άγγελος Καλούσης, Γρηγόρης Βλαχόπουλος, Γιώργος Σιδεράκης, Αριάδνη Κόττα, Δάφνη Παντελοπούλου και Στυλιανός Ζώης

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των Ελλήνων κι Ελληνίδων σήμερα:

Cadet Kumite Female -47 kg

– Συκά Αγνή: επικράτησε την Μαρίνας Νικολάου με 4-0, ενώ άλλη μια Κύπρια, η Ευαγγελία Μακρή της στέρησε την είσοδο στον τελικό της κατηγορίας (1-1 το σκορ). Στο ματς διεκδίκησης μεταλλίου η Συκά επικράτησε με 6-3 της Sara Vincenti κι ανέβηκε στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Cadet Kumite Female -54 kg

Αναστασιάδη Αναστασία: νίκησε με 2-0 την Vujic Mia – Milica, με 8-0 την Micallef Gauci Dakota. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε την Αθανασία Παγωνίδου, από την οποία ηττήθηκε με 1-0. Στα ρεπεσάζ νίκησε την Zamlic Zara Marie με το ευρύ 7-0, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

– Λαμπαδά Δανάη: ηττήθηκε με 3-0 από την Goncalves Leonor . Στη 2η ευκαιρία, αυτή των ρεπεσάζ δεν μπόρεσε να νικήσει την Bianco Ilaria, μένοντας στην 5η θέση.

– Παγωνίδου Αθανασία: επικράτησε της Zamlic Zara Marie με 3-0 και της Αναστασιάδη με 1-0. φτάνοντας στον τελικό , όπου την περίμενε η Goncalves Leonor . Η Παγωνίδου δεν μπόρεσε να επικρατήσει (12-2) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

– Τσαλαβού Μυρτώ: ηττήθηκε με 5-0 από την Bianco Ilaria 

Cadet Kumite Female -61 kg

– Κεραμάρη Παρασκευή: ηττήθηκε από την Κύπρια Μαλβίνα Πολυκάρπου

– Χατζηιωάννου Σοφία Ρουθ: ηττήθηκε από την Lanika Rexhepi με 8-2

Cadet Kumite Female 61+ kg

– Γαλάνη Πηνελόπη: νίκησε την Sultana Valentine Kaya με 2-0 και την Nika Simundic με 3-2. Στη συνέχεια αντιμετώπισε την Ιταλίδα Nicole Correddu. Δεν κατάφερε να πετύχει την 3η της σερί νίκη κι ηττήθηκε με σκορ 2-1. Στα ρεπεσάζ δεν μπόρεσε για το μετάλλιο καθώς ηττήθηκε από την Muratovic Dzejna

– Μικελάτου Χρύσα: δεν μπόρεσε να επικρατήσει με αντίπαλο την Κύπρια Κωνσταντίνα Αναστασίου  (3-2) 

Cadet Kumite Male -52 kg

– Φιλιάγκος Αθανάσιος: νίκησε με 4-1 τον αθλητή από την Κύπρο, Χρήστο Ευθυμίου και στη συνέχεια αγωνίστηκε με τον Ιταλό Ricardo Castro  στον τελικό της κατηγορίας. Δυστυχώς δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Cadet Kumite Male -57 kg

Καλούσης Άγγελος Θεόδωρος: αν και ηττήθηκε αρχικά με 5-3 από τον Κύπριο Γιώργο Νικολάου στη συνέχεια πάτησε γκάζι κι έφτασε ως το χάλκινο μετάλλιο. Νίκησε στα ρεπεσάζ κατά σειρά τους Dusan Simikic (5-0) και Κωνσταντίνο Ξανθουδάκη (2-0) και πάτησε βάθρο. 

– Σαμαράς Παναγιώτης: πέρασε σαν οδοστρωτήρας από τον Zack Sant (11-1), με 3-0 επί του Carmine Apicella κι έφτασε στον τελικό, όπου αντιμετώπισε τον Γιώργο Νικολάου.  Εκεί επικράτησε με 4-1 ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Cadet Kumite Male -63 kg

– Λυγνός Ιωάννης: ηττήθηκε από τον Ante Matijevic  με 2-0

– Μωραϊτης Άγγελος: νίκησε με το εντυπωσιακό 9-1 τον Πάνο Λευκαρίτη και με 4-2 τον Ante Matijevic φτάνοντας στον τελικό. Ο Ιταλός Ruocco Armando επικράτησε με το οριακό 1-0 κι έτσι ο Μωραϊτης κρέμασε το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος του.

– Πυρρής Βασίλειος: ηττήθηκε με 3-2 από τον Armando Ruocco αλλά οδηγήθηκε στα ρεπεσάζ, ηττήθηκε από τον Garcia De Blas Redondo Rodrigo κι έμεινε εκτός συνέχειας.  

– Χατζηχρήστος Δημήτριος: νίκησε με 2-0 τον Λούη Αθανασίου, αλλά γνώρισε την ήττα από τον Armando Ruocco με 10-2, «πέφτοντας» στα ρεπεσάζ.  Εκεί αγωνίστηκε με τον Ισπανό Garcia De Blas Redondo Rodrigo από τον οποίο ηττήθηκε με 6-1, μένοντας στην 5η θέση.

Cadet Kumite Male -70 kg

– Βλαχόπουλος Γρηγόριος: αν και ηττήθηκε αρχικά από τον Almerico Tommasino με 7-5, “έπεσε” στα ρεπεσάζ και νίκησε κατά σειρά τους Σταύρο Τσόλια (8-0) και Κυριάκο Βακανά (4-0) κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

– Καλογιάννης Διονύσιος : ηττήθηκε από τον Κυριάκο Βακάνα με 2-1.

– Ζαφείρης Δημήτριος: επικράτησε με 8-0 του Νεόφυτου Νικοδήμου και με 3-2 του Jose Fernandez Cagigas, φτάνοντας στον τελικό. Εκεί τον περίμενε ο Ιταλός Almerico Tommasino, ο οποίος επικράτησε με 3-0 κι ο Ζαφείρης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

– Στεφανίδης Παντελής: ηττήθηκε από τον Ισπανό Jose Fernandez Cagigas με 3-1

Cadet Kumite Male 70+ kg

– Σιδεράκης Γεώργιος: ηττήθηκε από τον Ιταλό Conti Alessandro με 1-0. Στα ρεπεσάζ νίκησε τον Ισπανό Lanchas Vera David με 5-4, φτάνοντας στο χάλκινο μετάλλιο.

– Αργυράκης Χρήστος: ηττήθηκε από τον Πέτρο Πέτρου με 1-0

Junior Kumite Female -48 kg

– Κόττα Αριάδνη- Φρειδερίκη: ηττήθηκε από την Ιταλίδα Legittimo Ludovica με 2-1

Junior Kumite Female -53 kg

– Παρασκευοπούλου Μαρίνα: επικράτησε με 2-1 της Κύπριας Κατερίνας Ξενοφώντος. Στη συνέχεια επιβλήθηκε της Ιουλιάνας Δαλίτη με 11-9, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό. Εκεί άλλη μια Κύπρια, η Φιλίππα Μιχαηλίδου. Νίκησε και αυτήν (με 1-0) σκαρφαλώνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Junior Kumite Female -59 kg

– Λιόλιου Κωνσταντίνα: ηττήθηκε από την Αριάδνη Αργύρη με 3-0

– Κούκουλη Παναγιώτα Μαρία: επικράτησε με 6-4 της Jovic Bojana, ενώ ηττήθηκε στη συνέχεια από την Jovic Bojana με 2-0. Στα ρεπεσάζ διεκδίκησε το χάλκινο μετάλλιο από την Just Clopes Julia χωρίς όμως επιτυχία, κατακτώντας τελικά την 5η θέση.

Junior Kumite Female 66+ kg

– Παντελοπούλου Δάφνη: ξεκίνησε με νίκη επί της Μέλανι Γλυκή με 5-2, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε από την Krnetic Jana με 5-4. Η νίκη επί της Αθηνάς Πρίγκηπα με 4-0 της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο.  

Junior Kumite Male -55 kg

– Καλούσης Αντώνης: ξεκίνησε με νίκη επί του Shoshi Erblin με 4-0, συνέχισε νικηφόρα κι επί του Jakovljevic Dino (2-0) κι έφτασε στον τελικό όπου αντιμετώπισε τον Ιταλό Antonio Celentano. Η ήττα στον τελικό τον έστειλε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με το ασημένιο μετάλλιο.

Πουλιάσης Αναστάσιος; ηττήθηκε από τον Antonio Celentano με 8-2, ενώ και στη 2η ευκαιρία που είχε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Mitric Mihajlo (6-4) κατακτώντας την 5η θέση.

– Μανωλακέλλης Δημήτριος : ηττήθηκε με 5-1 από τον Jakovljevic Dino

Junior Kumite Male -61 kg

– Ζώης Στυλιανός: ξεκίνησε με νίκη (2-1) επί του Zagorac Boris  αλλά στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από τον Califano Emanuele (8-7). Στα ρεπεσάζ, στον αγώνα μεταλλίου, αντιμετώπισε τον Αντώνη Πετρή. Το 4-2 υπέρ του Έλληνα του χάρισε το χάλκινο μετάλλιο.

Καλαϊτζάκης Μάρκος : δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Aldhawi Faraj (5-1)

– Νικολόπουλος Νικόλαος: δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Αντώνη Πετρή (1-0)

Junior Kumite Male -68 kg

– Παπαευσταθίου Χρήστος: νίκησε με 2-0 τον Alduweebi Albasheer, με 4-2 τον Toniolo Alvise φτάνοντας στον τελικό όπου διεκδίκησε το χρυσό από τον Ισπανό Fernandez Perez Ivan. Ο Παπαευσταθίου δεν μπόρεσε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Junior Kumite Male -76 kg

– Κουταλιάρης Δημοσθένης: νίκη με 4-3 επί του Ingenito Gennaro, 1-0 επί του Shaqiri Artiol και τελικός για χρυσό με αντίπαλο τον Zejnullahu Ensar

Junior Kumite Male 76+ kg

– Παναγουλόπουλος Δημήτρης: ξεκίνησε νικηφόρα (3-0) επί του Koprena Filiip, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε από τον Turpin Abellan Angel με το ίδιο σκορ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Καράτε