fbpx

Ο Canelo Álvarez θριάμβευσε επί του Πορτορικανού Edgar Berlanga

Ο Canelo Álvarez θριάμβευσε επί του Πορτορικανού Edgar Berlanga

Ο Saúl Canelo Álvarez πήρε τη νίκη επί του Πορτορικανού πυγμάχου Édgar Berlanga το Σάββατο (14/9) και διατήρησε τους τρεις παγκόσμιους τίτλους στην Super Middelweight κατηγορία. Ο 34χρονος Canelo, κέρδισε τον αγώνα με τους δύο κριτές να δίνουν σκορ 118-109 και έναν 117-110, υπερασπίζοντας με επιτυχία τους τίτλους του από την World Boxing Association (WBA), την World Boxing Organization (WBO) και την World Boxing Council (WBC).

Ο πρώτος γύρος ήταν μια «υπόθεση» τακτικής προσέγγισης με ελάχιστη δράση, αν και ο Canelo ήταν πιο επιθετικός. Ο Berlanga απάντησε στον δεύτερο γύρο με αποτελεσματικές επιθέσεις, φέρνοντας κατά κάποιο τρόπο τον αγώνα στα ίσια. Στον τρίτο γύρο, ο Berlanga ξεκίνησε δυνατά από απόσταση, αλλά ένα δυνατό αριστερό κροσέ από τον Canelo, τον έστειλε στο καναβάτσο. Ο Μεξικανός πίεσε για το νοκ άουτ, αλλά ο Berlanga κατάφερε να ανακάμψει και συνέχισε τον γύρο πιο προσεκτικά.

Παρά την πολύ καλή φυσική κατάσταση του Berlanga και την δυνατή επιστροφή του στον έβδομο γύρο, η αδυσώπητες επιθέσεις και η ακρίβεια του Canelo του έδιναν τον έλεγχο του αγώνα. Ο Μεξικανός προσπάθησε να τελειώσει τη μάχη στον όγδοο γύρο, αλλά οι άμυνες του Berlanga του έβαλαν «στοπ».

Μάλιστα, οι δύο μαχητές αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες στο τέλος του δέκατου γύρου. Ο Canelo μπήκε ακόμα πιο δυνατά στον ενδέκατο γύρο με αποτελεσματικές επιθέσεις κυρίως από κοντινή απόσταση. Ο Berlanga, ωστόσο, κατάφερε να μείνει όρθιος, επιδεικνύοντας μεγάλη ανθεκτικότητα παρά την πρώτη ήττα στην καριέρα του.

Ο αγώνας έληξε με αμφότερους τους μαχητές αγκαλιασμένους. Ο Canelo έχει πλέον ρεκόρ 62 νικών εκ των οποίων 39 με νοκ άουτ, με δύο ήττες και δύο ισοπαλίες. Το ρεκόρ του Berlanga είναι 22 νίκες με 17 νοκ άουτ, ενώ το αήττητο σερί του τερματίστηκε γράφοντας την πρώτη του ήττα στο προσωπικό του ρεκόρ.

Ο Canelo Álvarez θριάμβευσε επί του Πορτορικανού Edgar Berlanga

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δυναμικά