fbpx

Νταουρέν Κουρουγκλίεβ: «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους Έλληνες»

Νταουρέν Κουρουγκλίεβ: «Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους Έλληνες»

Μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στη Ρωσία, να γαλουχήθηκε εκεί με τις αρχές της Πάλης, να διδάχθηκε εκεί ήθος και σεβασμό όμως όταν ήρθε η στιγμή να κάνει μία δύσκολη επιλογή, όλα οδήγησαν τον Νταουρέν Κουρουγκλίεβ στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε στο Νταγκεστάν, τη “Χώρα των Βουνών” και μόλις στα 9 του χρόνια μπήκε για πρώτη φορά σε παλαίστρα, ακολουθώντας τον μεγαλύτερο αδερφό του. Έζησε μέσα σε ένα περιβάλλον που αγαπούσε την Πάλη, με τον θείο του να είναι το είδωλό του. Τότε ήταν που για πρώτη φορά φαντάστηκε ένα μετάλλιο γύρω από τον λαιμό του, παρακολουθώντας σε ηλικία 13 ετών τον θείο του να κατακτά το χρυσό σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα κόλλησε και το μικρόβιο των Ολυμπιακών Αγώνων. Στα 16 του μπήκε σε κλιμάκιο για Ολυμπιακή προετοιμασία και έκτοτε πατούσε έξω από το ταπί μόνο για ξεκούραση.

Γρήγορα έδειξε το ταλέντο μου όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα φανταζόταν ο 9χρονος Νταουρέν όταν πρωτοξεκινούσε. Το σύστημα και αργότερα ο πόλεμος, που οδήγησε σε αποκλεισμό από κάθε διεθνή διοργάνωση, δημιούργησαν συνθήκες που εμπόδιζαν τον Κουρουγκλίεβ να συνεχίσει την πορεία προς την κορυφή. Η Ρωσία δεν μπορούσε να τον κρατήσει, εκείνος δεν μπορούσε να παρατήσει το όνειρό του και έτσι ξεκίνησε να εξερευνά τις επιλογές του.

Πολλές χώρες τον προσέγγισαν, για να αγωνιστεί με το εθνόσημό τους, όμως εκείνος συνέχιζε να ψάχνει. Η Ελλάδα δεν ήταν ανάμεσα σε αυτές τις χώρες, όμως ο Κουρουγκλίεβ είχε αποφασίσει μέσα του πως αν θα χρειαζόταν να αλλάξει υπηκοότητα και να σηκώσει άλλη σημαία, πέραν της ρωσικής, θα το έκανε μόνο για την Ελλάδα. Χωρίς να είναι εύκολο και χωρίς να γνωρίζει το αποτέλεσμα που θα είχε η προσπάθεια που θα έκανε, έκανε όλα τα απαραίτητα βήματα για να φτάσει να ζητά στους αρμόδιους να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και να υπόσχεται πως θα βάλει την Ελλάδα στο βάθρο. Και έτσι συνέβη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου και τη συνέντευξη του Νταουρέν Κουρουγκλίεβ στο gazzetta.gr και την Πηνελόπη Γκιώνη, πατώντας εδώ.

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πάλη