fbpx

H Aλβανία χρυσώνει τους Ολυμπιονίκες παλαιστές της

alban wresling

Η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε να επιβραβεύσει οικονομικά τους δύο Ολυμπιονίκες στην Πάλη Ισλάμ Ντουντάεφ και Τσερμέν Βελίγεφ.

Θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 14,7 εκατομμυρίων λεκ (147 χιλ. ευρώ) για τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια καθώς και στους προπονητές τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, όπου τονίζεται ότι στο πρόγραμμα προϋπολογισμού «Για την ανάπτυξη του αθλητισμού» προστίθεται κονδύλι 14,7 εκατ. λεκ ως επιβράβευση των αθλητών που κατέκτησαν ολυμπιακά μετάλλια, καθώς και των προπονητών τους στο Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Οι Αλβανοί Ολυμπιονίκες, εκτός από έπαθλο ύψους 50 χιλιάδων ευρώ, λαμβάνουν και τον βαθμό του συνταγματάρχη στον αλβανικό στρατό.

Στις 10 Αυγούστου, ο Τσέρμεν Βαλίεφ έγραψε ιστορία στο Παρίσι κερδίζοντας το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Αλβανίας στην ιστορία, νικώντας τον Βίκτορ Ρασαντίν από το Τατζικιστάν στην ελευθέρα πάλη 74 κιλών.

Ο παλαιστής Ισλάμ Ντουντάεφ κέρδισε το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο για την Αλβανία, ο οποίος νίκησε τον πρωταθλητή στην κατηγορία έως 65 κιλών Ισμαήλ Μουζουκάγιεφ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πάλη