fbpx

Amelia Urban και Bill Long οι καλύτεροι πυγμάχοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας της EUBC

Amelia Urban και Bill Long οι καλύτεροι πυγμάχοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας της EUBC

Μετά από επτά ημέρες «γεμάτες» Πυγμαχία, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων EUBC Schoolboys & Schoolgirls European Boxing Championships 2024 έφτασε στο τέλος του. Σε αυτή τη διοργάνωση συμμετείχαν 363 πυγμάχοι από 30 χώρες, 240 αγόρια και 123 κορίτσια. Η χώρας μας συμμετείχε με 9 πυγμάχους κατακτώντας 4 ασημένια μετάλλια. Οι τελικοί πραγματοποιήθηκαν στο Borik Sports Hall, όπου διεξήχθησαν 29 αγώνες σε δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος έφερε μερικές ενδιαφέρουσες μάχες μεταξύ κοριτσιών. Έγιναν δεκατρείς τελικοί γυναικών με την Amelia Urban από την Πολωνία να επιλέγετε ως καλύτερη πυγμάχος, η οποία συμμετείχε στην κατηγορία των 46 κιλών. Η ομάδα της Πολωνίας έλαβε επίσης ένα τρόπαιο για τη δεύτερη θέση στην κατάταξη ομάδων.

Το βραβείο του καλύτερου πυγμάχου στα αγόρια πήγε στον εξαιρετικό Άγγλο Billy Long. Πυγμαχούσε στην κατηγορία των 54 κιλών και έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στη Μπάνια Λούκα, κερδίζοντας πέντε αντιπάλους στο δρόμο του για το χρυσό μετάλλιο. Η ομάδα της Αγγλίας κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Καλύτερος Διαιτητής/ Κριτής αναδείχθηκε ο Giuseppe de Palma από την Ιταλία, ενώ το τρόπαιο για την καλύτερη ομάδα πήγε στην ομάδα της Ρωσίας. Κατάφεραν να κερδίσουν 18 μετάλλια σε αυτό το πρωτάθλημα, κάτι που τους έφερε με μεγάλη διαφορά μπροστά από όλες τις υπόλοιπες χώρες στην γενική κατάταξη μεταλλίων. Η Ρωσία είχε 11 πρωταθλητές Ευρώπης στη Μπάνια Λούκα, η Αγγλία και η Πολωνία από 3, ενώ η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Μολδαβία και η Αρμενία από 2. Η χώρα μας με τα 4 ασημένια μετάλλια κατέλαβε την 13η θέση.

Η πόλη της Μπάνια Λούκα ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες όσον αφορά την οργάνωση. Ο χώρος ήταν πραγματικά εκπληκτικός και εντυπωσιακός. Η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή έκανε μεγάλη προσπάθεια για να υποδεχθεί όλους τους συμμετέχοντες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βεβαιωθεί ότι όλοι θα πάρουν όμορφες αναμνήσεις από αυτήν την πόλη.

Amelia Urban και Bill Long οι καλύτεροι πυγμάχοι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας της EUBC

Πατάω Like και συγχρόνως Follow στη σελίδα Δυναμικά Apex Sports στο Facebook
Μαθαίνω έγκαιρα και έγκυρα για ότι συμβαίνει στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δυναμικά