fbpx

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσή» η Lin Yu-Ting από την Ταϊβάν στην Πυγμαχία

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσή» η intersex Lin Yu-Ting από την Ταϊβάν

Η Lin Yu-Ting από την Ταϊβάν επικράτησε ομόφωνα της Πολωνής Julia Szeremeta με 30-27 στον τελικό των -57kg στις Γυναίκες στο Ολυμπιακό Τουρνουά Πυγμαχίας στο Παρίσι, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Όπως η Imane Khelif από την Αλγερία, η Lin αντιμετώπισε κατηγορίες σχετικά με την επιλεξιμότητά της να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω «καταλληλότητας φύλου». Η Khelif μάλιστα υπέβαλε καταγγελία για διαδικτυακή παρενόχληση.

Η Lin χρειάστηκε να αντιμετωπίσει κατηγορίες σχετικά με την επιλεξιμότητά της να συμμετάσχει στους αγώνες, καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Αλλά αυτή η θύελλα διαμάχης δεν εμπόδισε ούτε την Khelif ούτε την Lin να κερδίσουν το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Lin και Khelif, πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αν και είχαν αποκλειστεί και οι δύο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2023 από τη Διεθνή Ένωση Πυγμαχίας (IBA).

Η πυγμάχος από την Ταϊβάν είπε σε συνέντευξη Τύπου: ««Κανένας αγώνας δεν είναι εύκολος. Η νίκη με 5-0 μπορεί να φαίνεται εύκολη, αλλά από πίσω κρύβεται πολλή εξάσκηση και σκληρή δουλειά. Ως ελίτ αθλήτρια, κατά τη διάρκεια των αγώνων, είναι σημαντικό να μένω εκτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να επικεντρώνομαι στο στόχο. Ενημερώθηκα για τον θόρυβο, για ορισμένα από τα άρθρα ειδήσεων και φυσικά άκουσα κάποιες από τις πληροφορίες μέσω του προπονητή μου, αλλά δεν έδωσα σημασία».

Αισθάνομαι απίστευτα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν και ευχαριστώ την ομάδα μου και όλους στην Ταϊβάν“, συνέχισε η Lin. «Μου έδωσαν τη δύναμη»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Πυγμαχία